Zlatna Ida Šimunčić

Atletika

Prošlog tjedna, točnije 8. 9. 2018. godine Križevčanka Ida Šimunčić nastupila je na stadionu Mladost u Zagrebu na prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore i seniorke koje se održava u organizaciji Hrvatskog atletskog saveza.
Ida je na prvenstvo došla u izvrsnoj formi, spremna da napravi čudo, odnosno nešto što se nekome tko ne poznaje Idu i njezin trenažni proces može učiniti poput čuda, ali zapravo je samo odraz njezina kontinuiranog rada. Prvoga dana prvenstva Ida je osvojila tri zlatne medalje u utrkama na 400m s vremenom od 56 sekundi i 31 stotinkom, 100m s preponama s osobnim rekordom 14,39 i u štafeti 4x100m koju je trčala s križevačkim atletičarkama Lucijom Zimonji, Katarinom Balić i Veronikom Drljačić.
Kao da rezultati prvog dana nisu sami po sebi bili izvrsni, drugoga dana prvenstva fantastična Ida osvojila je još tri zlatne medalje istrčavši odlične utrke na 200m (25,26), 400m (1.02,62) i u štafeti 4x400m koja je istrčana u istoj postavi kao i dan prije na 4x100m.Ida je osvojila ukupno šest zlatnih medalja na prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore i seniorke i time postala najuspješnija atletičarka prvenstva. Osim što je vrsna sportašica, uz svakodnevne treninge Ida uspješno studira kemiju u Rijeci. Idin dugogodišnji trener Drago Palčić s njom komunicira mobitelom i daje joj savjete kojima naša atletičarka gradi čvrstu i uspješnu karijeru. Ida je skromna djevojka iz Križevaca koja više od svega voli trčati na križevačkom stadionu, ali ima velike snove premda je sve što ona ostvaruje itekako opipljivo i realno. U slobodno se vrijeme opušta uz dobru knjigu, voli pogledati i dobar film, ali i onda ulovi priliku za lagani trening, čisto da ne iziđe iz forme. Ida Šimunčić ime je koje treba upamtiti, budućnost hrvatske i križevačke atletike, čiji razvoj i sportska kultura daju naslutiti da ju očekuje odlična karijera. A tek su joj 22 godine… (Š.V., M.M.)


Pratite nas na društvenim mrežama!