HNS- politika građanskog centra

Jasmina Pavlović: HNS u Koprivničko-križevačkoj županiji zagovara i provodi pristojnu politiku građanskog centra

Koprivnica, 6. prosinca 2018. – „Kada sam prije godinu dana preuzela ovu organizaciju, odlučeno je da se nećemo osvrtati unazad, već smo se okrenuli budućnosti HNS-a u Koprivničko-križevačkoj županiji. Put koji smo prešli u proteklih godinu dana nije uvijek bio posut cvijećem, no danas sam sretna i zadovoljna što sam prva među jednakima, prva među svojim stranačkim kolegama Podravcima i Prigorcima, u jednoj od najboljih organizacija HNS-a u zemlji“, kazala je Jasmina Pavlović, predsjednica Županijske organizacije HNS-a Koprivničko-križevačke županije na jučerašnjoj Izvještajnoj skupštini stranke.

Istaknula je i kako je preuzimanjem funkcije županijske predsjednice prije godinu dana vjerovala da zajedno sa svojim najbližim suradnicima može osnažiti HNS i pretvoriti ga u jednu čvrstu i stabilnu stranku, stranku kojoj ljudi vjeruju i kojoj se priključuju.

„Danas, kad gledam svoju organizaciju, mogu samo reći da sam ponosna HNS-ovka te da zajedno sa svim svojim članovima, na svim razinama, zagovaram i provodim pristojnu politiku građanskog centra. Danas je koprivničko-križevački HNS politička organizacija koja vraća povjerenje građana u politiku, a naš smjer nije ni lijevo ni desno, nego samo naprijed!“, naglasila je Pavlović.

Podršku radu ove stranačke organizacije iskazao je i predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak istakavši kako je HNS prebrodio možda i najteže razdoblje u povijesti stranke.

„Svjesni da je politika zapela u živom blatu podjela, i što je još gore – bavljenja sami sobom, morala se napraviti drastična promjena. To odbacivanje podjela samo radi podjela i fokus na konkretan rezultat koji građani mogu osjetiti u svojim životima je glavna promjena koja se dogodila i na koju smo ponosni.“

Dodao je i kako je zadaća HNS-a kao stranke centra izaći iz blata podjela, a u različitostima koje nas obogaćuju pronaći zajednički put za bolje sutra svih naših građana.

„I predstavnici vaših koalicijskih partnera na županijskoj razini su istaknuli da ste vi svojim političkim djelovanjem uspjeli nadvladati različitosti i pretvoriti ih u prednosti i ja vam na tome čestitam – to je put prema naprijed“, zaključio je predsjednik HNS-a te je pozvao sve okupljene da se politika vrati među ljude, među naše sugrađane.

Osim predsjednika stranke Ivana Vrdoljaka, članove Skupštine pozdravila je i naša draga gošća, saborska zastupnica Božica Makar te tajnica Sjeverozapadnog regionalnog saveza HNS-a KlementinaČavužić. HNS-ovu godišnju svečanost uveličali su i predstavnici  koalicijskih partnera – potpredsjednica  Mreže nezavisnih lista Đurđica Mustaf,  zatim potpredsjednica Županijske skupštine KKŽ i članica Predsjedništva županijskog HDZ-a Verica Rupčić te županijski predsjednik Hrvatske demokršćanske stranke Vjekoslav Indir.

Andreja Horvat Friščić, Glasnogovornica ŽO HNS-a KKŽ