Predstava Pivo

Ogranak Matice hrvatske u Križevcima, Zavod zaznanstveno-istraživački i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti iumjetnosti Koprivničko-križevačke županije i Pučko otvoreno učilište pozivajuVas na PIVO uoči Sv. Nikole.

Ulaznice po cijeni od 40 kn mogu se kupiti u Art Rock Caffeu, Gradskoj knjižnici „Franjo Marković” i Turističkoj zajednici Križevci.

 Velika dvorana Hrvatskoga doma

Srijeda 5. prosinca 2018. u 19.30

O PREDSTAVI

Autor: Miro Gavran
Glume: Zlatko Ožbolt i Jakov Gavran
Režija: Helena Buljan
Kostimograf: Emina Kušan
Scenograf: Marta Crnobrnja
Glazba: Neven Zebić
Oblikovanje svjetla: Mario Vnučec
Šminka: Zdenka Mihelj
Premijera: 5. 3. 2015.

Pivo je neobična komedija koja govori o ocu i sinu i njihovuodnosu tijekom šezdeset godina. Autor Miro Gavran s puno je humora i toplineprikazao suvremene prepoznatljive karaktere koji nas vode kroz situacije kojesu mnogi od nas proživjeli s roditeljima ili s djecom.

Šarmantno se poigravajući mačističkim mitovima imeđugeneracijskim odnosima, Zlatko Ožbolt i Jakov Gavran izgradili su u ovojsuptilnoj predstavi uvjerljive životne likove, vođeni sigurnom redateljskomrukom velike hrvatske glumice Helene Buljan.

Na održanom 18.Festivalu pučkog teatra Omišalj – Čavle 2018., prema odluci publike Nagradu za najbolju predstavu po izboru publike osvojila je komedija “Pivo”, autora Mire Gavrana, u režiji Helene Buljan.

Pratite nas na društvenim mrežama!