PU KC-KŽ

Dnevna informacija
za 12./13. siječnja 2019 (od 7 do 7 sati)

Kriminalitet

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena su dva kaznena djela: Izdvajamo

Teška krađa provaljivanjem

Između 12. studenoga i 12. siječnja, u Pavlovcu Ravenskom nepoznati počinitelj je provalio u vikend objekt, ništa ne otuđivši. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije  prometne nesreće u kojima su dvije osobe ozlijeđene.

Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

Jučer, 12. siječnja, oko 5.20 sati u Štaglincu vozač bicikla je pao i zadobio lake tjelesne ozljede. Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 1,37 promila.  

Jučer, 12. siječnja, oko 6.15 sati na cesti Đelekovec – Koprivnica zbog nepropisnog kretanja osobni automobil je udario u prometni znak, sletio van kolnika u odvodni kanal i prevrnuo se na krov. Vozač je zadobio teške tjelesne ozljede.

Javni red i mir

U protekla 24 sata na području Policijske uprave nisu zabilježeni prekršaji narušavanja javnog reda i mira. 

Ostali događaji

Ostali događaji

Obavijesti

Najava pojačanog nadzora prometa

Kako bi se tijekom vikenda spriječilo činjenje prometnih prekršaja koji dovode do prometnih nesreća i stradavanja osoba u prometu na cestama, Policijska uprava koprivničko-križevačka će i tijekom predstojećeg vikenda, od 14 sati u petak, 11. siječnja do 7 sati u ponedjeljak, 14. siječnja, provoditi pojačani nadzor prometa.

Tijekom pojačanog nadzora prometa vikendom posebna pozornost će se posvetiti nadzoru brzine kretanja, upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, prije stjecanja prava na upravljanje ili za vrijeme zabrane, te nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa i dječjih autosjedalica, nadzoru pravilnog korištenja mobitela, nadzoru mladih vozača i recidivista.

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

 Sve vozače podsjećamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti jer alkohol negativno utječe na vozačke sposobnosti, čime se  uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima. Za poseban oprez i poštivanje svih prometnih propisa zasebno molimo mlade vozače. Podsjećamo na ograničenja u vezi upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola odnosno da je za njih dozvoljena koncentracija alkohola od 0,00 promila. Osobama koje su konzumirala alkoholna pića savjetujemo da ne upravljaju vozilima u prometu, već da koriste usluge javnog prijevoza ili taksi-vozila odnosno da zamole osobu u koju imaju povjerenje, a koja posjeduje valjanu vozačku dozvolu i nije konzumirala alkoholna pića da upravlja vozilom. Mladima savjetujemo primjenu tzv. dogovornog vozača.

Sve vozače motornih vozila pozivamo na poštivanje ograničenja brzine kretanja vozila izražene prometnim znakovima i pravilima. Ujedno, sve vozače podsjećamo da moraju brzinu kretanja svog vozila prilagoditi stanju i osobinama prometnice, postavljenim prometnim znakovima, gustoći prometa, vremenskim uvjetima i uvjetima vidljivosti odnosno da sukladno uvjetima na kolniku smanje brzinu kretanja svog vozila.

Vozači i svi putnici u motornim vozilima trebaju koristiti sigurnosni pojas, a djeca koja se prevoze u automobilima trebaju biti smještena u pravilno pričvršćene dječje autosjedalice i vezana sigurnosnim pojasom sjedalice odnosno sigurnosnim pojasom u vozilu ukoliko koriste “boostere”. Ujedno podsjećamo da za vrijeme upravljanja vozilom nije dozvoljena uporaba mobitela, osim ukoliko se koristi uređaj koji omogućava uporabu mobitela bez uporabe ruku.