Raspravljali o provedbi ankete za mlade

U prostorima Županijske uprave u ponedjeljak, 4. veljače održan je prvi sastanak Radne skupine za izradu i izvještavanje o provedbi Razvojnog programa za mlade Koprivničko-križevačke županije za razdoblje od 2021. do 2027. godine.
Članovi Radne skupine su zamjenik župana Ratimir Ljubić i ostali predstavnici Županije, predstavnici PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije, koja je i koordinator Radne skupine, Centra za mlade Križevci, Policijske uprave koprivničko-križevačke, ravnatelja srednjih škola sa područja Županije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Križevci, Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Koprivnica, Centra za socijalnu skrb Koprivnica, Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Savjeta za razvoj civilnog društva Koprivničko-križevačke županije, Savjeta za zdravlje i Muzeja grada Koprivnice. Stručne i administrativne poslove za Radnu skupinu obavljat će PORA kao koordinator izrade Programa u okviru Projekta „Svijest Akcija Volja Jačanje Energija Trening MLADIH“.
Zamjenik Ljubić uvodno je pozdravio članove Radne skupine te naglasio važnost donošenja Razvojnog programa za mlade, a zatim se raspravljalo o izradi ankete za mlade. Naime, Županija će u sklopu projekta „Svijest Akcija Volja Jačanje Energija Trening MLADIH“ provesti istraživanje potreba, problema i potencijala mladih na području Županije. Za provođenje ankete nadležna je tvrtka Promocija Plus d.o.o. po CAPI metodi ispitivanja (kompjuterski podržano osobno intervjuiranje), a rezultati se očekuju krajem ožujka.
Prijavitelj projekta „Svijest Akcija Volja Jačanje Energija Trening MLADIH“ je Županija, partner je Centar za mlade Križevci, a vanjski suradnik PORA. Ukupno je vrijedan 98.046,48 kuna, udio Županije je 37.046,48 kuna, dok 61.000 kuna sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u sklopu Poziva za prijavu projekata usmjerenih mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2018. godinu.

Krizevci
17/04/2019, 8:55 pm

Uglavnom bez padalina
14°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 47%
Brzina vjetra: 0 km/h S
Izlazak sunca: 5:58 am
Zalazak sunca: 7:34 pm