Tjedna informacija za 4. do 10. veljače 2019.g.

STANJE KRIMINALITETA                             

U proteklom tjednu zabilježena su 24 kaznena djela, od kojih 12 kaznenih djela općeg kriminaliteta, kazneno djelo organiziranog kriminaliteta i 11 kaznenih djela maloljetničke delikvencije.   

Kazneno je prijavljeno sedam osoba.  

Razriješeno je jedno kazneno djelo općeg kriminaliteta iz ranijih razdoblja, za koje je prijavljena jedna osoba.      

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Zabilježena su tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira od kojih dva prekršaja svađe i vike i prekršaj tuče, svađe i vike.           

Prekršajno su prijavljene četiri osobe.    

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 11 prometnih nesreća, od kojih šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i pet s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Teško je ozlijeđen vozač osobnog automobila i putnik u osobnom automobilu, a lakše je ozlijeđeno pet vozača osobnih automobila.      

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar na građevinskom objektu. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta cijeni se na oko 5000 kuna.

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečeni maloljetnici mlađi od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

Dobro je podsjetiti

Zaštitite se od provala i krađa – poduzmite mjere koje će odvratiti počinitelja ili mu otežati cilj

Razvijajte dobrosusjedske odnose i ponašajte se samozaštitno prema tuđoj i svojoj imovini. O zapažanju sumnjivih osoba koje se bezrazložno zadržavaju u blizini Vaše zgrade, stana ili kuće, zapamtite detalje osobnog opisa, vozilo i druge detalje i o tome odmah obavijestite policiju na broj telefona 192. Neposredno uz kuću ne ostavljajte predmete koji provalniku omogućuju lakše penjanje (ljestve ili sanduci). Ključ ne ostavljajte ispod otirača, u posudama za cvijeće ili drugim lako dostupnim mjestima. Po mogućnosti ugradite protuprovalna vrata, te alarmni i videonadzorni sustav. Vrijedne predmete i novac ne držite u posudama i policama, pod madracima ili u ormarima, jer su ta mjesta provalnicima dobro poznata. Po mogućnosti sve te vrijednosti i dragocjenosti pohranite u banku i osobne trezore. Nemojte ostavljati svoje vozilo duže vrijeme bez nadzora.

Pratite nas na društvenim mrežama!