PU KC-KŽ

Dnevna informacija
za 16./17. ožujka 2019. godine (od 7 do 7 sati)
Kriminalitet
U protekla 24 sata na području Policijske uprave nisu zabilježena kaznena djela.

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.

Prometna nesreća s materijalnom štetom

Jučer, 16. ožujka, oko 15.55 sati, u Hlebinama u Ulici bana Josipa Jelačića uslijed naglog povećanja brzine osobni automobil je sletio van kolnika u odvodni kanal. Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 1,41 promila i zadržan je do otrježnjenja u posebnoj prostoriji policije.

Javni red i mir

U protekla 24 sata na području Policijske uprave nisu zabilježeni prekršaji narušavanja javnog reda i mira.

Ostali događaji

Prekršaj u cestovnom prometu

Jučer, 16. ožujka, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru doveden je 22 – godišnji vozač, koji je u petak, 15. ožujka, oko 18 sati, u Križevcima u Ulici Franje Račkoga upravljao pod utjecajem alkohola od 1,84 promila, prouzročio prometnu nesreću i napustio mjesto događaja. Vozaču je određeno zadržavanje od pet dana i zadržan je u zatvoru u Bjelovaru.

Dragovoljna predaja bombi i streljiva

Jučer je osoba sa đurđevačkog područja dragovoljno predala dvije ručne bombe, dvije metalne košuljice ručnih bombi i 131 komad streljiva. Bombe i streljivo preuzeo je policijski službenik protueksplozijske zaštite.

Požar otvorenog prostora

Jučer, 16. ožujka. oko 12,45 sati, na neutvrđen način je došlo do izbijanja požara nedaleko mjesta Ferdinandovac, kojom je prilikom izgorjela suha trava i nisko raslinje na površini od oko 3 hektra. Nije bilo ozlijeđenih osoba, nije nastala materijalna šteta, a požar su ugasili vatrogasci JVP-a Đurđevac i DVD – Ferdinandovac.

Obavijesti

Najava pojačanog nadzora prometa

Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu i broj prometnih nesreća, te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, od 14 sati, u petak, 15. ožujka do 7 sati, u ponedjeljak, 18. ožujka, provodit će se pojačani nadzor prometa na području Policijske uprave koprivničko – križevačke.
Tijekom pojačanog nadzora prometa vikendom posebna pozornost će se posvetiti nadzoru brzine kretanja, upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, upravljanju vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane, te nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa, što uključuje i pravilan prijevoz djece, nadzor pravilnog korištenja mobitela, nadzor mladih vozača i recidivista.