“Ana Jelušić: Girl like” na 15. Culture Shock Festivalu

U subotu 23.03., s početkom u 19 sati, posjetitelji će besplatno moći uživati u prvom performansu na ovogodišnjem jubilarnom 15. Culture Shock Festivalu, kojeg samostalno organizira Udruga P.O.I.N.T.

23.3.2019. | SUBOTA | 19.00 | PERFORMANS

Mala dvorana Hrvatskog doma, A. G. Matoša 4

Autorstvo, izvedba i koreografija: Ana Jelušić. Dramaturška potpora: Nina Gojić. Tehnička potpora: Marko Gutić Mižimakov. Rad je ostvaren u suradnji s ekscenom i POUZ te podržan sredstvima Ministarstva kulture. Trajanje: 25 minuta.

Girl like je koreografski rad koji se bavi procedurama nastanjivanja vizualnog lika i su-djelovanja s vizualnim likom iz pop kulture od kojeg uči. Na taj se način bavi kopiranjem kao pojmom koji asocira na problematiku sjećanja, pamćenja i (de)identifikacije. Osim toga, tiče se i rodnosti kojom barata na doslovan način, ne želeći je pojednostavljivati, nego zazivati razliku koju proizvodi procedura kopiranja materijala, a koji, pak, afirmira implicitne (i banalne) postulate patrijarhalne reprezentacije rodnih uloga.

Ana Jelušić, rođena Križevčanka, završila je studij engleskog i španjolskog jezika u Zagrebu, a potom studij koreografije pri HZT – UdK University of the Arts u Berlinu. Bavi se plesom, koreografijom i performativnim praksama. Također se bavi pitanjem treninga te somatskim praksama. Dio je Inicijative Autonomija plesu i Futura II.

Nina Gojić (Zagreb, 1989.) završila je MA program International Performance Research na sveučilištima u Amsterdamu i Warwicku te MA dramaturgije izvedbe na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Radi kao dramaturginja na kazališnoj i plesnoj sceni, piše tekstove iz područja teorije izvedbe, te tekstove za izvedbu i filmske scenarije. Dio je inicijative Autonomija plesu.

Marko Gutić Mižimakov radi, istražuje i eksperimentira u mediju videa, 3D animacije, performansa i instalacije. Razlikuje između digitalnog i virtualnog. Interesira se za pitanja i probleme o tijelu i iz tijela te često surađuje s izvedbenim umjetnicama. Živi i radi u Zagrebu gdje je na Akademiji likovnih umjetnosti magistrirao nove medije. Od prosinca 2014. bliski je suradnik Najbolje.
Ulaz je besplatan.

Pratite nas na društvenim mrežama!