Prva hrvatska digitalna obrazovna platforma IZZI kreće u upotrebu

Tiskani i digitalni obrazovni sadržaji za djecu od 5 do 15 godina
Hrvatski proizvod namijenjen učiteljima i učenicima
Odgovor na potrebe roditelja za suvremenim pristupom odgoju i obrazovanju

Zagreb, 12. ožujka 2019. – Izdavačka kuća Profil Klett razvila je novu generaciju obrazovnih materijala IZZI, sastavljenu od tiskanih i digitalnih obrazovnih sadržaja koja je odgovor na sve zahtjeve i izazove suvremenog odgoja i obrazovanja te kreće u upotrebu.

Koncept IZZI (interaktivan, zanimljiv, zabavan, inkluzivan) sastoji se od klasičnih tiskanih i suvremenih digitalnih obrazovnih sadržaja koji zajedno čine jedinstveno polazište za mješovito učenje koje se u svjetskom obrazovanju kontinuirano dokazuje kao uvjerljivo najuspješniji način prenošenja i usvajanja znanja.

Digitalni obrazovni sadržaji Profil Kletta obuhvaćaju precizno metodički oblikovane tekstove s bogatim ilustracijama i fotografijama. Sadrže više od 1300 videozapisa i animacija, više od 2000 kvizova te više od 100 3D modela i virtualnih panorama. Sadržaji su potpuno prilagođeni nadarenim učenicima, kao i učenicima s teškoćama u učenju. Također, obuhvaćaju modeliranje teksta za lakše čitanje učenika s disleksijom, dodatne animacijske sadržaje i prilagođeni prikaz za manji zamor oka.

“Vjerujemo da je kombiniranje obrazovnog sadržaja u digitalnom i tiskanom obliku najuspješniji način prenošenja i usvajanja znanja i najbolji put do uspješne budućnosti naše djece“, kazao je Dalibor Greganić, predsjednik Uprave Profil Kletta.

100% hrvatski proizvod

IZZI je u potpunosti hrvatski proizvod namijenjen isključivo učiteljima i učenicima u Hrvatskoj. U osmišljavanju i sastavljanju IZZI modela sudjelovalo je više od 500 hrvatskih učitelja, autora, urednika i računalnih stručnjaka. U potpunom skladu sa stručnim smjernicama i važećim propisima aktualne kurikularne reforme koju je postavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, hrvatski su stručnjaci svoja znanja i iskustva ujedinili u inovativan, cjelovit i 100% domaći proizvod.

Uz IZZI školske obrazovne sadržaje Profil Klett razvio je i IZZI u školu kao odgovor na potrebe roditelja za suvremenim pristupom odgoju i obrazovanju. IZZI u školu uključuje radnu bilježnicu za predškolsku i školsku dob (5-8 godina) te obrazovnu digitalnu platformu na www.izzi.hr. Unosom koda iz radne bilježnice roditelj ostvaruje siguran pristup digitalnoj platformi IZZI u školu. S obzirom na ranu dob djece, IZZI u školu tekstovi su ozvučeni, a za učenike s oštećenjem sluha tu su i prijevodi videa na hrvatski znakovni jezik.

IZZI obrazovni sadržaji zajedno čine potpunu potporu obrazovanju svakog djeteta, od 5. do 15. godine te su optimizirani za rad na svim vrstama računalnih uređaja (laptop, računalo, pametna ploča, tablet, mobitel), dostupni u online verziji, a nakon preuzimanja sadržaja mogu se koristiti i bez pristupa internetu.

Gotovo i besplatno rješenje za školstvo

Školama je ponuđena IZZI digitalna platforma kao gotov i potpuno besplatan obrazovni sadržaj za sve korisnike Profil Klett udžbenika. IZZI digitalni obrazovni sadržaji odmah su primjenjivi u nastavi (bez potrebe za dodatnim pripremama nastavnika). U cilju njegovanja znanja kao svima dostupne i inspirativne vrijednosti, IZZI digitalne obrazovne sadržaje mogu koristiti apsolutno svi koji to žele. Digitalni sadržaji već u ovom trenutku mogu se pogledati na www.izzi.hr te ih je moguće preuzeti na svoje uređaje potpuno besplatno, bez troškova licenci ili ikakvih dodatnih naknada.

Pratite nas na društvenim mrežama!