Umro je Robert Šanta- šahist i nogometaš

1975 – 2019

Danas nas je zatekla tužna vijest, preminuo je Robert Šanta. Poznati križevački sportaš, nogometaš, šahovski majstor i višestruki prvak Križevaca u šahu. Pamtit ćemo ga prije svega kao dobrog čovjeka.

Posljednji ispraćaj će biti u četvrtak u 15 sati na Gradskom groblju u Križevcima.

Kad čujete da je netko umro uvijek se šokirate, a kad čujete da je to netko vaš, netko od vaših najboljih prijatelja to je onda nešto što vas slomi.

Nema tog čovjeka koji je imun na vijesti o smrti. Uzalud vam sva učenja o tome kako je smrt nešto što bismo morali prihvatiti na svoj način i pomiriti se s tim. Pa čak iako prihvatite da je puno lakše onome koji odlazi, ako ne plačemo, jer na taj način njegova duša lakše odlazi tamo gdje odlazi, u neku drugu dimenziju, raj ili već negdje gdje mi to ne znamo. I koliko god da sve znamo, koliko god da smo to već bezbroj puta proživjeli i preživjeli svaka nova smrt vašeg dragog iznova je šok, nevjerica i bol. I koliko god se trudili racionalno razmišljati da to sve nas čeka i da mu pomažemo da lakše ode tamo, ipak su tu suze i bol neizbježni.

Tako me i vijest o smrti moga dragog prijatelja, šahovskog suborca, vrsnog igrača i ponajprije velikog i dobrog čovjeka šokirala i slomila. Nikada neću zaboraviti druženje s njim, njegov smijeh, optimizam i njegovu dobru dušu. Obožavao je nogomet skoro isto kao i šah, bilo je tu šale, beskrajnih razgovora i smijeha. Često smo putovali zajedno, bila su to nezaboravna putovanja.

Dragi moj Robi bio sam ti kapetan ekipe, ali ti si bio moj igrač i veliki prijatelj svima nama, naš dobri duh ekipe i bez tebe nikada više neće biti sve isto, bez tebe ostaje velika bol i praznina, uvijek ćemo te se sjećati i igrati za tebe prijatelju! Jako si nam nedostajao u nedjelju, ali nedostajat ćeš nam zauvijek. Tvoj Kombi i ekipa ŠK Tomislav Goran.

Krizevci
17/04/2019, 8:52 pm

Uglavnom bez padalina
14°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 47%
Brzina vjetra: 0 km/h S
Izlazak sunca: 5:58 am
Zalazak sunca: 7:34 pm