“Segment cjeline” Koraljke Kovač

Izložba u Galeriji K2

U Galeriji K2 Kluba kulture udruge K.V.A.R.K. otvorena je u petak navečer izložba slika Koraljke Kovač iz Zagreba.

“Slikarstvo i umjetnički put umjetnice Koraljke Kovač svjedoči o njenom opredjeljenju i posveti slikarskom putu koji je u mnogočemu jedinstven na aktualnoj hrvatskoj umjetničkoj sceni. Već 20-tak godina Koraljka Kovač kroz svoje izložbene projekte širom Hrvatske prezentira slikarstvo koje je ukorijenjeno u narativu modernog slikarstva – pod tim mislim na odabir apstrakcije kao polazišta i ishodišta njenih slika.

“Segment cjeline” je projekt koji unosi u prostor Galerije K2 specifičnu auru i njome obojan prostor, dotaknuti će emociju i duh promatrača zračenjem svoje slojevitosti”- kazao je, otvarajući izložbu, Saša Živković,umjetnički voditelj Galerije K2.

Autorica Koraljka Kovač diplomirala je u klasi profesora Zlatka Kesera, bavila se animiranim filmom i ilustracijom. Do sada je imala 53 samostalne i 77 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu, sudjelovala je na više kolonija i projekata. Zaposlena je na Tekstilno tehnološkom fakultetu, Zavodu za dizajn tekstila i odjeće na kolegiju Kreiranje tekstila u umjetničko-nastavnom zvanju izvanredne profesorice.

Krizevci
17/04/2019, 3:40 pm

Uglavnom sunčano
17°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 40%
Brzina vjetra: 7 km/h SSZ
Izlazak sunca: 5:58 am
Zalazak sunca: 7:34 pm