Predstavljanje novih brojeva „Meridijana“ u Karlovcu

U Gradskoj knjižnici ‘’Ivan Goran Kovačić’’ u Karlovcu u utorak, 16. travnja u 18 sati.

Novi brojevi časopisa za zemljopis, povijest, ekologiju i putovanja „Meridijani“, koji upravo slavi 25 godina izlaženja, bit će predstavljeni u Gradskoj knjižnici ‘’Ivan Goran Kovačić’’ u Karlovcu u utorak, 16. travnja u 18 sati.

Govorit će Petra Somek, direktorica i urednica „Meridijana“, novinar „Meridijana“ Hrvoje Dečak, urednik u izdavačkoj kući „Meridijani“ dr. sc. Petar Feletar i suradnik časopisa, geolog prof. dr. sc. Tihomir Marjanac, koji će održati kratko multimedijsko predavanje o vulkanima.

Urednica časopisa Petra Somek dati će i preporuke koje knjige čitati u ovoj godini, a svaki posjetitelj dobit će na dar primjerak ‘’Meridijana’’.

Na susretu u Karlovcu bit će riječi o glavnim temama 204. i 205. broja časopisa – rijeci Dravi i Malti, ali i ostalim važnijim prilozima. To su japanska regija Kansai, peruanska raznobojna planina Vinicunca, Graz i njegove zanimljivosti, tekstovi o cunamijima u Indoneziji i opasnim vulkanima kod Napulja, reportaže o istarskim maslinicima, nastambama u stijenama turske Kapadokije, današnjem životu u Havani i na Kubi, atenskoj Akropoli, potocima i slapovima Žumberka i Samoborskog gorja, ruskom gradu-biseru Jaroslavlju, o ekološkim temama iz nadzemlja i podzemlja i drugima.

Posebno će biti spomenut prilog o stogodišnjici povratka Međimurja u granice Hrvatske, a bit će najavljena i jedna od tema svibanjskog, 206. broja „Meridijana“ o stotoj obljetnici vraćanja posmrtnih ostataka Zrinskih i Frankopana, o čemu uskoro izlazi i knjiga Dragutina Feletara, Hrvoja Petrića i Nevija Šetića “Zrinski i Frankopani – Sto godina od povratka u domovinu” u izdanju „Meridijana“.

Krizevci
18/04/2019, 11:09 pm

Bez padalina
9°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 74%
Brzina vjetra: 4 km/h ISI
Izlazak sunca: 5:56 am
Zalazak sunca: 7:35 pm