145 godina DVD-a Križevci

Humani karakter čuvati i njegovati

U prisustvu brojnih gostiju obilježena je u petak navečer 145-ta obljetnica Dobrovoljnog vatrogasnog društva Križevci.

Skupštini su prisustvovali predstavnici prijateljskih društava iz Tisna, Šempetera u Sloveniji, Paga, Rovinjskog Sela, društava iz okolice, predstavnici tvrtki koje podupiru rad DVD-a Križevci, županije i grada.O povijesnim trenucima društva govorila je tajnica Ivana Ružić koja je istakla da treba i dalje čuvati i njegovati humani karakter, osvrnula se na razvoj vatrogastva , rad na preventivi, osposobljavanje članova, vatrogasna natjecanja, rad s mladeži i suradnju s drugim društvima.

Društvo je aktivno radilo i u prošloj godini na osposobljavanju kadrova, uređenju vatrogasnog vježbališta, sudjelovanju na tehničkom zboru žurnih službi, obilježavanju Mjeseca zaštite od požara i Dana svetog Florijana u svibnju, poticanju rada s djecom i mladeži, natjecanjima i brojnim drugim aktivnostima na preventivi i zaštiti od požara. U programu rada za ovu godinu je unapređenje rada preventivnih i operativnih aktivnosti, sudjelovanje na natjecanjima, nabava nedostatne opreme, uređenje prostora društva, poticanje rada s mladima, natjecanja i drugo.

DVD Križevci broji 126 članova, a posebno je istaknuto da rad nastavljaju oni mlađi .

Na svečanosti su podijeljene spomenice i priznanja zaslužnim članovima za dugogodišnji rad kao i zahvalnice tvrtkama koje podupiru ovo društvo.

Čestitke na uspješnom dosadašnjem radu, kao i zacrtanim aktivnostima u 2019. i projekcijama za 2020. godinu uputili su zatim : predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Ivan Mužić, predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Goran Matoničkin, predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović, zamjenik gradonačelnika Grada Križevaca Danijel Šaško, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić te saborski zastupnik, ujedno i član Upravnog odbora DVD-a Križevci Branko Hrg.

Na kraju je završnu riječ imao predsjednik DVD-a Križevci Ivan Matosović koji je također ukazao na brojne aktivnosti društva i zahvalio svima koji su do sada, a i dalje će pomagati u njegovom humanom radu.

Pratite nas na društvenim mrežama!