Pisanica od srca stigla i u Varšavu

Usklopu predstavljanja Koprivničko-križevačke županije u RepubliciPoljskoj, projekt Pisanica od srca, nakon Krakova, stigao je i uVaršavu. Delegacija Koprivničko-križevačke županije predvođenažupanom Darkom Korenom, zamjenikom župana Darkom Sobotom ipomoćnicom direktora županijske Turističke zajednice KristinomSočev, svečano je predstavila dvije pisanice u kraljevskom parkuŁazienki i Nacionalnom muzeju u Varšavi.

Unazočnosti pročelnice za kulturu i pročelnika za marketing GradaVaršave Aldone Machnowske-Gora i Jaceka Najdera te direktora ParkaŁazienki Zbigniewa Wawera, veleposlanik Tomislav Vidošević i županDarko Koren svečano su predstavili projekt „Pisanice od srca“ najednom od najatraktivnijih mjesta u Varšavi, u središnjem dijelunajposjećenije i omiljene lokacije građana Varšave i Poljske, temnogobrojnih turista u kraljevskom Parku Łazienki.

UNacionalnom muzeju sa gotovo milijun umjetničkih eksponata nasredišnjem ulaznom mjestu gdje je postavljena „Pisanica od srca“,direktor Muzeja Jerzy Miziolek zahvalio je na realizaciji ovogprojekta te zaželio nastavak suradnje i na drugim projektima sahrvatskim partnerima. U realizaciji cijelog projekta sudjelovali suHrvatska turistička zajednica i tvrtka Podravka.

Županje u svom govoru istaknuo dugogodišnju povijesnu i kulturnu vezupoljskog i hrvatskog naroda te je pozvao domaćine da posjeteKoprivničko-križevačku županiju i razgledaju naše prirodneljepote i znamenitosti, uz naglasak na Hlebinama kao ishodištunaivne umjetnosti. Također je zahvalio domaćinima na gostoprimstvu,a razgovaralo se i o daljnjim mogućnostima suradnje.

UVaršavi je također predstavljena turistička ponuda klasteraSredišnja Hrvatska, a događanjima je prisustvovala i direktoricapredstavništva HTZ-a u Poljskoj Agnieszka Puszczewicz.

Pisanicesu oduševile građane Varšave, a jedna će im ostati kao poklon tebiti izložena ispred Veleposlanstva Republike Hrvatske u RepubliciPoljskoj.

ProjektPisanica od srca realiziran je uz financijsku potporu Hrvatsketurističke zajednice, a pokrenula ga je županijska Turističkazajednica prije 12 godina. Velike pisanice dosad su proputovalegotovo cijeli svijet te svojim motivima naive oduševljavajuljubitelje umjetnosti u svim zemljama.

Služba ureda župana za RKŽ

Pratite nas na društvenim mrežama!