PU – Tjedna informacija za 8. do 14. travnja 2019.g.

STANJE KRIMINALITETA

U proteklom tjednu zabilježena su 34 kaznena djela, od kojih 12 kaznenih djela općeg kriminaliteta, tri kaznena djela zlouporabe opojnih droga, 18 kaznenih djela iz područja maloljetničke delikvencije i jedno kazneno djelo iz sigurnosti cestovnog prometa.

Kazneno je prijavljena 21 osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Zabilježena su tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira od kojih prekršaj omalovažavanja i vrijeđanja policijskog službenika, tuča, svađa i vika i prekršaj tučnjave.

Prekršajno je prijavljeno osam osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 13 prometnih nesreća, od kojih prometna nesreća s poginulom osobom, tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i devet s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Smrtno je stradao vozač motocikla, teško je ozlijeđen pješak, a lakše dvoje vozača osobnih automobila.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu nisu zabilježeni požari i eksplozije.

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečeni maloljetnici mlađi od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

Dobro je podsjetiti

Zaštitite se od provala i krađa – poduzmite mjere koje će odvratiti počinitelja ili mu otežati cilj

Razvijajte dobrosusjedske odnose i ponašajte se samozaštitno prema tuđoj i svojoj imovini. O zapažanju sumnjivih osoba koje se bezrazložno zadržavaju u blizini Vaše zgrade, stana ili kuće, zapamtite detalje osobnog opisa, vozilo i druge detalje i o tome odmah obavijestite policiju na broj telefona 192. Neposredno uz kuću ne ostavljajte predmete koji provalniku omogućuju lakše penjanje (ljestve ili sanduci). Ključ ne ostavljajte ispod otirača, u posudama za cvijeće ili drugim lako dostupnim mjestima. Po mogućnosti ugradite protuprovalna vrata, te alarmni i videonadzorni sustav. Vrijedne predmete i novac ne držite u posudama i policama, pod madracima ili u ormarima, jer su ta mjesta provalnicima dobro poznata. Po mogućnosti sve te vrijednosti i dragocjenosti pohranite u banku i osobne trezore. Nemojte ostavljati svoje vozilo duže vrijeme bez nadzora.

Pratite nas na društvenim mrežama!