Gradonačelnik održao prijem za djelatnike GDCK Križevci

Zahvala na humanom radu

Povodomobilježavanja Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca,gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn održao je danas prijem zadjelatnike Gradskog društva Crvenog križa Križevci te im čestitaoovaj dan.

“Zaistanastojim isticati u većini prigoda kako grad čine ljudi i odgovornadruštvena zajednica počiva na kvalitetnim pojedincima i humanimdjelima. Vi to svjedočite iz dana u dan. Danas je prilika da vamzahvalimo. Želim zahvaliti svim volonterima, svim dobrovoljnimdarivateljima krvi, zaposlenicima Gradskog društva Crvenog križa.Rad našeg Gradskog društva Crvenog križa je uzoran, vjerujem da umnogo čemu i prednjačimo i ja mogu samo zahvaliti svima” –kazao je gradonačelnik Mario Rajn.

PredsjednikGradskog društva Crvenog križa Križevci Franjo Husinec zahvalio jegradonačelniku na prijemu te kazao:

“Ovajdan je u spomen na našeg osnivača humanitarne organizacije Crvenogkriža Henry Dunanata. Djelovanje Crvenog križa je iz godine ugodinu sve složenije i sveobuhvatnije. Obuhvaća mnoga područjaljudskog djelovanja koja su u službi ljudi, onih koji sunajpotrebitiji. Pred nama je Tjedan Crvenog križa od 8. 5. do 15.5.i u tom tjednu imamo dva vrlo značajna događaja. Prvi je ovajdanas, početna konferencija projekta “Pruži ruku potrebitima”iz programa zapošljavanja žena “Zaželi”, a drugisudjelovanje naše ekipe mladih Crvenog križa – Gimnazije nadržavnom natjecanju iz prve pomoći . Naša ekipa mladih pobijedilaje na Međužupanijskom natjecanju Crvenog križaKoprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije i dobilapriliku da sudjeluje na državnom natjecanju 11. svibnja u Našicama”– kazao je Franjo Husinec i zahvalio gradonačelniku i Gradu napodršci jer jedino zajedničkim snagama može se doprinijeti napromociji mira, zdravlja i socijalnog blagostanja za koje ima punopotrebe.

Uime gerontodomaćica obratila se Tanja Poljak koja je istakla dakorisnicima puno znači njihova pomoć što su i sami potvrdili.Pomažu im oko kućanskih poslova, a njihov svaki dolazak korisniciželjno očekuju ne samo zbog potrebne pomoći nego i zbog druženja,razgovora, lijepe, utješne riječi koju dobiju. U tome je još jednaposebnost ovog humanog posla.

Pratite nas na društvenim mrežama!