Križevci – predstavljanje inozemnih ustanova u sklopu Erasmusa

U sklopu Erasmus + programa mobilnosti Visoko gospodarsko učilišteu Križevcima posjetile su profesorice: dr.sc.Laine Orbidane saLatvijskog sveučilišta poljoprivrednih znanosti i tehnologija uLatviji i dr.sc.Krisztina Keller sa Sveučilišta Pannonia uMađarskoj.

One su za profesore Visokoggospodarskog učilišta u Križevcima održale dvije prezentacije,izjavila nam je mr. Renata Husinec, koordinatorica Erasmus + programamobilnosti u Visokom gospodarskom učilištu:

”Svaka je prezentirala svoju ustanovus obzirom da je profesorima VGUK-a jako stalo da studente inastavnike privuku da dolaze kod njih u sklopu Erasmus programamobilnosti. Visoko gospodarsko učilište u Križevcima ima jakodobro razvijen – među najboljim Erasmus programima u Hrvatskoj zastručna učilišta. Dakle da privuku studente i nastavnike da odlazekod njih.”

Tijekom svoga trodnevnog boravka naVisokom gospodarskom učilištu u Križevcima dr.sc Orbidane predavatće o uzgoju sportskoga konja, latvijskoj pasmini toplokrvnog konja,identifikaciji i ocjenjivanju sportskih konja, zootehničkojregulativi i o očuvanju izvornih pasmina konja u Latviji. Dr. Kellerće na učilištu boraviti pet dana i predavat će o inovativnimtrendovima u području destinacijskog menadžmenta. (hs)

Pratite nas na društvenim mrežama!