Predstavnici županijske podružnice Hrvatske udruge medicinskih sestara na prijemu kod župana

Župan Darko Koren danas, u ponedjeljak 13. svibnja, u prostorijamažupanijske uprave sa suradnicima je održao prijem za predstavnikežupanijske podružnice Hrvatske udruge medicinskih sestara povodomMeđunarodnog dana sestrinstva, koji je obilježen jučer u spomen nazačetnicu modernog sestrinstva Florence Nightingale. Župan jezahvalio medicinskim sestrama što svojom ljubavlju i radom svakogdana pokazuju da su kralježnicazdravstvenog sustava županije,svih zdravstvenih ustanova i Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek kaonajvećeg subjekta tog sustava.

Iako je sustav opterećen nedostatkom kvalitetnih ljudi, on je održiv ito svakog dana iznova potvrđujete svojim radom. Zdravstveni sustavnaše županije je oduvijek gledan kao cjelovit integralni sustav, auz županijsku bolnicu i ostale ustanove koje pružaju uslugekorisnicima, možemo se pohvaliti kako su razina i standard visokopostavljeni unatoč okolnostima u kojima se zdravstvo danas nalazi.Teško je raditi u takvom sustavu, no uz liječnike i vas medicinskesestre i tehničare koji ste kralježnica i zbog kojih sve dobrofunkcionira, možemo se iskreno diviti i biti zahvalni na vašemradu. Vaša je profesija poziv i životna misija koja se ne možepromatrati kroz materijalne parametre, ali uvjeren sam da sve raditesa strašću i ljubavlju. Županija je ponosni pokrovitelj i partneru svim vašim težnjama ka izvrsnosti i tako će ostati i ubudućnosti“, naglasio je župan te čestitao svima Međunarodni dan sestrinstva.

Glavna sestra koprivničke bolnice i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvoRužica Evačić zahvalila je Županiji na podršci te prenijelapozdrave ravnatelja županijske bolnice Mate Devčića. U svojem segovor osvrnula na treći Kongres sestrinstva koji je prošlog petkaodržan u Koprivnici, a koji je se pokazao kao odličnomultidisciplinarno događanje prožeto stručnim znanjimakoja će koristiti svih 878 registriranih medicinskih sestara narazini županije.

Pomno biramo teme naših kongresa, ove godine smo odabrali dnevne bolnice jer i mi svojim doprinosom želimo podići razinu usluge zakorisnike. Na kongresu je bilo više od 250 zdravstvenih djelatnikatijekom dva dana, a sudjelovale su i naše gošće iz Požege,Vinkovaca, Našica, Čakovca i Bjelovara što pokazuje da smopogodili temu. Posebno nam je drago što su nam se pridružili iliječnici te tako pokazali da razumiju potrebu za multidisciplinarnim pristupom. Ponosna sam što su prezentacije bilejako dobro pripremljene, učimo i rastemo u znanju, jer izuzetno namje stalo do kvalitete usluge koju pružamo“,istaknula je pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo.

Ovo je peta godina za redom kako Županija organizira prijem zamedicinske sestre, a na tome je zahvalila i predsjednica županijskepodružnice Hrvatske udruge medicinskih sestara Marina Friščićnaglasivši kako su najveća stručna organizacija na ovom područjukoja se bavi sestrinstvom te s ponosom, kao jedina podružnica udržavi, u svojem nazivu nose ime Koprivničko – križevačkežupanije.

Imamo preko 200 članova, ne samo županijske bolnice već i svih drugihzdravstvenih ustanova s područja županije. Djelujemo već 52 godina i jako nam je drag da smo prepoznate u javnosti. Bavimo se strukomna multidisciplinaran način, odrađujemo puno aktivnosti i trudimose da se za naš još više čuje. Zbog toga u idućih 12 mjeseciplaniramo brojne aktivnosti, kampanje i javno zdravstvene akcije kojećemo provoditi kako bi još više podigli svijest građana ovažnosti sestrinstva, ali i kvalitetnog zdravstvenog sustava. Prvatakva akcija nam slijedi u lipnju na kojoj ćemo održati predavanjeo krvnom tlaku, a predavači će biti dr. Igor Žabić i magistrasestrinstva Gordana Šantek Zlatar“,istaknula je Friščić.

Prisutnima se obratila i medicinska sestra Draženka Petric, dobitnica zlatne značke i zahvalnice za promociju sestrinstva u Hrvatskoj koja seosvrnula na jučerašnju manifestaciju obilježavanja Danasestrinstva u Zagrebu istaknuvši kako je to veliko priznanje ovomiznimno značajnom zanimanju.

Uz predstavnice medicinskih sestara prijemu je prisustvovao ipredstavnik medicinskih tehničara koji se također zahvalio svima izžupanijske uprave na potpori te pojasnio kako je raditi u struci. Naprijemu je istaknuta i činjenica kako postoji veliko zanimanjeučenika za upis u Medicinsku školu u Koprivnici i to ne samo ženapa tako ove godine u završnom razredu svoje školovanje privodikraju čak sedmero muškaraca.

Službaureda župana

Pratite nas na društvenim mrežama!