Tribina – Klimatske promjene i što možemo učiniti

Gostovali Robert Pašičko i Dijana Mijač Dretar

Udvorani Turističkog informativnog centra u Križevcima održana je upetak tribina na temu “Klimatske promjene i što možemoučiniti?” na kojoj su gostovali doc. dr. sc. Robert Pašičko,predavač na Geotehničkom fakultetu u Varaždinu i Dijana MijačDretar, voditeljica sustava kvalitete i zaštite okoliša uKomunalnom poduzeću Križevci.

Istaknutoje kako klimatske promjene nisu stvar budućnosti, one su prisutneveć od sad. Raste srednja razina mora i tope se ledenjaci. U nekimdijelovima svijeta dolazi do sve češćih ekstremnih vremenskihuvjeta i oborina, dok se u drugim pojavljuju intenzivni toplinskivalovi i suše.

Kakobi se što bolje upoznali s ovom temom i čuli što se može učinitipo pitanju klimatskih promjena, volonteri Gimnazijskog volonterskogkluba, uz podršku Volonterskog centra Link, održali su tribinu oaktualnim temama u svijetu klimatskih promjena na globalnoj razini. Ostanju i mjerama koje se poduzimaju u svrhu smanjenja zagađivanjaokoliša i stakleničkih plinova saznali su od gostiju predavača, aposebno o tome što se u Križevcima čini da se smanji količinaotpada. Upoznati su na koji način treba sortirati otpad i u kojespremnike se što odlaže.

Pratite nas na društvenim mrežama!