Jeste li znali da postoji zdrava Nutella?

Svima nam je dobro poznat slatki čokoladni namaz Nutella.U teglici od 450g griješnog zadovoljstva krije se čak 2425 kalorija, dok bi sveukupni dnevni unos kalorija odrasle osobe trebao biti od 2000 do 2500 kalorija. Srećom u borbi s prekomjerenim unosom kalorijama i želji za slatkom pomoći će nam novi proizvod hrvatske poljoprivrednice Diane Prpić – Batela.

Radi se o Nutelli napravljenoj od batata. S obzirom da je batat pun vlakana, vitamina i minerala te je ujedno slatka i zdravija verzija krumpira, Diana je došla na ideju da od njega napravi slatki, ali zdravi namaz.

Diana je mlada poljoprivrednica koja živi pokraj Karlovca te je odrasla na selu uz poljoprivredu, pa joj rad s batatom nije stran.

Dvije su vrste Batele, jedna je tamna a druga u dvije boje te su obje bez glutena, a tamna Batela je licencirana kao veganski proizvod.

”Imamo jako puno svojih malih kupaca, a osim toga prezentiramo i preko interneta, Facebook stranice. Objavljujemo točan dan dostave na određenu lokaciju tako da idemo diljem Hrvatske. Po Jadranu i u unutrašnjosti. Javljaju nam se i brojne voćarne, trgovine zdrave hrane.

Ovih dana će biti predstavljena na sajmu zdrave hrane u Londonu pa očekujemo i suradnju s vanjskim tržištem.” – prenosi Diana za index.

Želimo svu sreću mladoj poljoprivrednici i jedva čekamo probati Batelu!

Foto:Agroclub.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!