KUD „Grgur Karlovčan“ ove godine ide na Đakovačke vezove

Ove godine od 21. lipnja do 7. srpnja, Đakovo će biti domaćin najpoznatije manifestacije izvornog narodnog folklora – 53. Đakovačkih vezova, u kojoj tradicionalno sudjeluje cijeli grad, ali kao i svake godine očekuje se na desetke tisuća posjetitelja iz zemlje i inozemstva. Prema službenim podacima, posljednjih godina ih je bilo oko 110.000, koliko ih se očekuje i ove godine, iako procjene govore da bi ih zbog sve veće popularnosti i bolje povezanosti moglo biti i više.
Prvi Đakovački vezovi održani su 2. i 3. srpnja 1967. godine kao specifična prigodna turističko-kulturna manifestacija u povodu Međunarodne godine turizma. Od tada se održavaju svake godine, a tijekom manifestacije može se vidjeti izvorni folklor Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema te drugih krajeva Hrvatske uz prateće priredbe – otvorenje raznih izložbi, konjičke priredbe te druge kulturne i turističke priredbe.
Prošle godine na Đakovačkim vezovima sudjelovao je KUD “Tomislav” iz Svetog Ivana Žabna, a ove godine Koprivničko-križevačku županiju tamo će predstavljati KUD „Grgur Karlovčan“ iz Kalinovca!

Foto: KUD “Grgur Karlovčan”

Pratite nas na društvenim mrežama!