Ida Šimunčić: Djevojka koja može sve!

U današnjoj Sportskoj emisiji možete poslušati intervju s našom križevačkom atletičarkom Idom Šimunčić koja je sredinom mjeseca srpnja boravila u Napulju na Svjetskoj sveučilišnoj smotri – Univerzijadi. Ida je tako druga križevačka atletičarka nakon velikana Branka Zorka koja je nastupila na ovom velikom natjecanju, a ako bude sreće, nada se Ida nastupiti na još jednoj Univerzijadi.

Idini dojmovi iz Napulja su lijepi i pozitivni.

“Druženje je to mladih ljudi sa zajedničkim interesima. Svi smo se zajedno družili, pomagali si i bodrili se, ali na terenu se ipak boriš za sebe, a motiv je sam nastup na takvom natjecanju. Posebna je atmosfera bila među nama, hrvatskim atletičarima, razvili smo poseban odnos, a veseli i podatak da smo, kao atletska sveučilišna vrsta, postigli najbolji rezultat na Univerzijadi do sada.” – kaže Ida.

Osim sportskog djela natjecanja, sportaši su imali i razgled mediteranskog grada Napulja, inače glavnog grada talijanske pokrajine Kampanije, koji je prepun kulturnih i turističkih znamenitosti, što je samo doprinijelo svim onim pozitivnim dojmovima hrvatskih, ali i svih ostalih svjetskih sportaša.

Što se tiče same utrke u kojoj je sveukupno završila na 7. mjestu, Ida je iskrena:

Pripremala sam se dugo za ovo natjecanje, kao i za svako drugo, i spremna sam za novi osobni rekord. Čekala sam ga u Napulju, ali, nažalost, izmaklo je. Ne mogu reći da sam u potpunosti zadovoljna svojim rezultatom, nikad to ni nisam, ali ovo je jedno veliko iskustvo i poticaj za još intenzivniji rad. Uvjeti su bili dosta teški, bilo je sparno, ali mi atletičari moramo biti spremni na sve vremenske uvjete ako želimo ostvariti vrhunski rezultat.

Što nam je još rekla naša Ida, koja joj natjecanja predstoje i kako se za njih priprema, poslušajte u 13 sati i 30 minuta u Sportskoj emisiji Radija Križevci!(M.M)

Pratite nas na društvenim mrežama!