Motociklisti su bili sjajni u Požegi!

Nakon sjajnog vikenda MK Križevci na stazi Glavica u Požegi gdje su osvojili ekipno prvo i drugo mjesto u subotu i nedjelju, Denis Petric – prvoplasirani u nedjelju i drugoplasirani u subotu u klasi 1000 SST, Ivan Višak koji je izdominirao klasu 600 SST, Andrija Rončević koji je šarao po postolju u oldtimer klasama te tajnik AMK Križevci i predsjednik HMS Stjepan Peršin došli su s nama u eter križevačkog radija podijeliti svoje dojmove.


Krenuli smo s Denisom, velikim, a skromnim pobjednikom klase 1000:
Zadovoljan sam jako rezultatom. Išlo mi je na ruku jer je padala kiša, a tada vozim odlično. Bilo je prekida u utrci, ali to me nije omelo. Svjestan sam svojih prednosti i mana, prednosti njegujem, a na manama radim da ih ispravim, a trenutno mi mali problem predstavlja vožnja na suhom.


Ivan je bio uzbuđen i siguran u sebe:
U klasi 600 SST bio sam najbrži, istini za volju, nije bila prejaka konkurencija, ali prvo mjesto je prvo mjesto. Bogatiji sam i za još jedno iskustvo – okušao sam se i u klasi 1000 gdje me je motor umorio i doslovno rastrgao, ali sam prezadovoljan rezultatom – u subotu sam bio šesti, a u nedjelju čak na postolju – treći, drugo mjesto mi je promaklo za dlaku.


Andrija Rončević, vozač oldtimera bio je i zadovoljan, ali i malčice razočaran:
Bilo je svega u Požegi, i kiše, i dva mjesta na postolju, trganja motora, razočaranja, ali i radosti i veselja. U klasi 6 nisam osvojio prvo mjesto što mi je, reći ću, malo teško palo, moj motor Mali Andrija me izdao, dogodio se kvar, ali mi se zato osmjehnulo prvo mjesto u klasi 3. Zbog kvara na motoru, neki drugi momci su imali prilike osvojiti bolja mjesta od mene zbog čega su bili sretni, a ja sam sretan zbog njih jer je to u duhu sporta, premda je pobjeda uvijek imperativ.


Kao predsjednik HMS zadovoljstvo požeškom stazom Glavica izrazio je Stjepan Peršin:

Iako smo nailazili na probleme u pripremi utrke u Požegi zbog čega je ona bila i odgađana, moram reći da je i Požega motociklistički grad, Slavonci vole taj sport i to se osjeti na stazi i među publikom. Zadovoljan sam organizacijom, smatram da će iduće godine biti još bolje i da se Požega diže na neku novu razinu u organizaciji moto utrka.


Kao tajnik AMK Križevci, gospodin Peršin nije mogao skriti sreću izvrsnim rezultatima Križevčana:
Bilo je tu mnogo postolja za Križevčane što me čini posebno sretnim. Iz utrke u utrku smo odlični i konstantni što je od izuzetne važnosti u ovom sportu. Sve klase pokrivamo i u svakoj smo odlični, a to je dokaz predanog rada naših vozača – kako na treningu u teretani i na stazi, tako i na samom motoru.


Dečki se posebno vesele najvećem moto spektaklu u Hrvatskoj, a to je utrka na Grobniku. Svi gaje nade za što bolji plasman, a najviše nam se svidjelo što je najiskusniji među njima Andrija Rončević bez okolišanja rekao da on ide – po pobjedu!
Dečki, sretno! (M.M.)

Pratite nas na društvenim mrežama!