Razgovor s križevačkim Koreancem Hunom i Crnogorcem Radonjićem

U današnje kasno poslijepodne posjetila su nas i društvo nam pravila dva inozemna križevačka nogometna asa – Hun Seok, devetnaestogodišnji Koreanac koji u NK Radnik Križevci igra na poziciji veznjaka i u križevačkom je klubu od veljače ove godine, te Crnogorac Miloš Radonjić kojim se domaći nogometni klub pojačao za treću ligu i koji je u Križevce pristigao prije 3 tjedna.

S momcima smo pričali o njihovim dojmovima iz kluba i grada općenito, njihovom sportskom putu koji ih je doveo dovde te o sportskim očekivanjima za iduću sezonu.

Miloš, kako Vas je nogometni put doveo do NK Radnik Križevci?

Nogomet sam počeo igrati u Crnoj Gori, prvo za NK Mornar iz Bara gdje sam napravio prve nogometne korake, a kada sam postao omladincem, moje bavljenje nogometom je zadobilo ozbiljniju dimenziju – tada sam zaigrao za Hajduk iz istog mjesta koji se u nekom momentu borio za drugu državnu ligu. Za vrijeme boravka u Hajduku, ostvario sam veze s potpredsjednikom križevačkog nogometnog kluba Vitomirom Mijićem i to me nakon nekog vremena dovelo u Križevce.

Upitali smo Huna kako je on zadovoljan u Križevcima:

Jako sam zadovoljan, grad je predivan, ljudi susretljivi i sretan sam što sam ovdje.

Miloš, kako ste se snašli u klubu, jesu li Vas suigrači i rukovodstvo kluba dočekali onako kako ste se nadali i jeste li naišli na neke poteškoće u dosadašnjem procesu prilagodbe?

Došao sam ovdje i odmah osjetio odličnu atmosferu ovog grada. Suigrači su nas nanovo pristigle igrače prihvatili baš kako treba, to su sve super momci i daju sve od sebe da nam bude ugodno. Rukovodstvo također, svi pružaju osjećaj doma u klubu i prepoznaju trud i zalaganje. Na nikakve probleme u prilagodbi nisam naišao, a i sumnjam i da hoću jer su i građani Križevaca divni. Svi su vrlo susretljivi i prijateljski nastrojeni prema nama i svima u Crnoj Gori govorim kako je ovdje odlična atmosfera.

Hun, kako teče Vaša prilagodba na Križevce? Predstavlja li Vam problem jezik u komunikaciji s trenerom i suigračima?

Jezik mi je još uvijek problem, ali naučio sam riječi koje su mi potrebne da bih funkcionirao na terenu i to mi je za sad dovoljno. Nadam se da ću za vrijeme boravka ovdje nadići tu jezičnu barijeru i na taj način se još bolje uklopiti u klub.

Miloš, koja su Vaša osobna očekivanja za nadolazeću sezonu? Igra se treća državna liga što je nemala stvar za Križevčane, ljubitelje nogometa.

Očekivanja su velika, ne bih mnogo o tome govorio jer sezona još nije ni počela, ali svi imamo velike ambicije. Pogotovo bih ja želio da se dokažem u novom klubu i da odigram što bolje utakmice. Za sad smo odigrali jednu pripremnu utakmicu u kojoj sam se dobro snašao. Nisam imao tremu, ali sam osjetio pritisak nove sredine i novog kluba. Nadam se da ću opravdati očekivanja suigrača, Uprave kluba i građana.

Hun, kakvo je Vaše viđenje našeg grada?

Križevci su krasan grad, osjećam se ugodno ovdje i volio bih ostati što duže u NK Radnik.

Za kraj smo dečkima postavili jedno škakljivo pitanje – sviđaju li im se naše Križevčanke.

Na pitanje na koje je Hun skromno odgovorio da da, Crnogorac se malo bolje snašao:

Nisam dugo ovdje i nisam još imao priliku izaći, ali od onog što sam vidio, Križevčanke su jako lijepe. Imat ću prilike vidjeti još i više, ali moram reći, lokalpatriotski, da su mi ipak Crnogorke najljepše.

Dečki, nadamo se da ćete ispuniti naša očekivanja, kao što se nadamo da ćemo i mi ispuniti Vaša. (M.M.)

Pratite nas na društvenim mrežama!