Stanje na cestama-HAK

Nakon prethodnog vikenda u srpnju, nastavljaju se prometne gužve i ovog vikenda jer će mnogi građani Hrvatske krenuti na odmor, a počinju i praznici u dijelu Nizozemske, Švicarske i Njemačke. Mnogi turisti iz tih država izabrati će neko od turističkih središta na Jadranu ili će prolaziti kroz Hrvatsku prema odredištima na istoku Europe.

Gust promet bit će od petka 12. srpnja, pa sve do ponedjeljka, 15. srpnja, a vrhunac gužvi očekujemo tijekom subote, 13. srpnja (04:00 do 17:00 sati), od jutra u smjeru mora, a od podneva u smjeru unutrašnjosti. Tijekom nedjelje, 14. srpnja, jači promet očekujemo u popodnevnim satima u smjeru unutrašnjosti (osobito od 9:00-15:00).

Tijekom petka najveće gužve bit će na graničnim prijelazima sa Slovenijom, te na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka (osobito od 11:00-20:00)

U subotu, najznačajnije zastoje očekujemo:

na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera Jankomira ili Buzina prema naplatnoj postaji Lučko, osobito tijekom subote u jutarnjim i prijepodnevnim satima;na autocestama A1/A6, između Lučkog i čvora Bosiljevo 2 (oba smjera);na Istarskom ipsilonu (prema GP-ima Kaštel i Plovanija);na graničnim prijelazima sa Slovenijom (Macelj), Srbijom (Bajakovo) i Bosnom i Hercegovinom (Stara Gradiška, Slavonski Brod, Maljevac, Metković) i Crnom Gorom (Karasovići);u trajektnim pristaništima prema otocima Cres, Rab, Pag, kao i u trajektnim lukama Zadar i Split.

ZABRANE ZA TERETNA VOZILA NAJVEĆE DOPUŠTENE MASE IZNAD 7,5 TONA

Tijekom predstojećeg vikenda zabrane su:

subota, 13. srpnja od 4 do 14 sata inedjelja, 14. srpnja od 12 do 23 sata.

Zabrana se odnosi na važnije državne ceste: DC8 (Jadranska magistrala), DC9 (Metković-Opuzen), DC21 (Kaštel-Kanfanar), DC23 (Žuta Lokva-Senj), … pa se na tim cestama očekuje i nešto protočnija vožnja. Zabrane nema na autocestama kao niti na državnoj cesti 1, Ličkoj magistrali

Pratite nas na društvenim mrežama!