Treneri i djeca uživaju u sportskom ljetu

Jučer smo posjetili gimnazijsko igralište gdje naši gosti ovotjedne Sportske emisije Radija Križevci, Tomislav Matoić i Anja Šimunčić provode u djelo 4. dan svog projekta prvijenca Sportsko ljeto u Križevcima.
Kao što su naši slušatelji imali prilike čuti u ponedjeljak, Sportsko ljeto jest svojevrsna ljetna škola sporta gdje djeca nižeg osnovnoškolskog uzrasta imaju priliku naučiti osnove sportova poput košarke, rukometa, nogometa, atletike, odbojke, plivanja i drugih.
Na ideju nisu naišli slučajno, već su, poučeni svojim dugogodišnjim sportskim i trenerskim iskustvom, mladi kineziolozi Anja i Tomislav zaključili kako je djeci po završetku škole ljeto predugačko, odnosno, često im bude dosadno. Tada zabavu traže u gledanju televizije, igranju igrica, a Tomislav i Anja smatraju kako je za djecu sport ipak mnogo bolji izbor te su im stoga to odlučili i omogućiti. Uspjeli su to uz pomoć križevačke Udruge kineziologa i Grada Križevaca, kao i svih koji su izašli u susret njihovom projektu. Da je ideja odlična, dokazuje ogroman odaziv sugrađana na poziv za popunjavanje sportske ljetne škole – 3 predviđene grupe popunile su se vrlo brzo razigranom djecom, a njihov osmjeh prilikom treninga s trenerima Anjom i Tomislavom pokazatelj je njihovog predanog i uspješnog rada.
U dva tjedna, koliko traje edukacija po jednoj grupi, mali sportaši će imati priliku trenirati na gimnazijskom igralištu, sportskoj dvorani OŠ Ljudevita Modeca, gradskom bazenu te na gradskom stadionu.
Cilj ovog projekta jest zainteresirati djecu u što većem broju za sport, a raznovrsnost sportskih igara omogućuje djeci da si pronađu sport koji im najviše odgovara, a možda u budućnosti pronađu svoju sportsku sreću baš u njemu.
S obzirom na prvotni uspjeh projekta, Anja i Tomislav imaju dobar vjetar u leđa za planiranje sljedećeg Sportskog ljeta, a možda i za njegovo eventualno širenje na starije/mlađe dobne skupine.(M.M)

Pratite nas na društvenim mrežama!