Akcija “Manje oružja, manje tragedija” – dragovoljna predaja oružja i streljiva u srpnju

Iz Policijske uprave Koprivničko – križevačke:

Odazivajući se na kontinuirane pozive policije građani su predali jednu
pušku, pet komada raznih rasprskavajućih sredstava i 435 komada raznog streljiva.

Dragovoljno izručiti oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo koje su nedozvoljeno posjedovali te tako izbjeći moguće prekršajne ili kaznene sankcije u srpnju je odlučio veći broj građana Županije koprivničko –
križevačke. Time su otklonili opasnost iz svoje okoline i dali svoj doprinos većoj sigurnosti. Odazivajući se na kontinuirane pozive građani su predali jednu pušku, pet komada raznih rasprskavajućih sredstava i 435 komada raznog streljiva.

Dobro je podsjetiti Akcija „Manje oružja, manje tragedija“
Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.
Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s
eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl.


PUTEM BESPLATNE TELEFONSKE LINIJE 08008892 GRAĐANI SE MOGU INFORMIRATI O
DRAGOVOLJNOJ PREDAJI ORUŽJA, A POZIVOM NA BROJ POLICIJE 192 MOGU DOJAVITI
INFORMACIJE O OSTAVLJENOM ILI PRONAĐENOM ORUŽJU.


Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.

Pratite nas na društvenim mrežama!