Kongresne dvorane nose nazive po poznatim osobama

Tihomir Hodak: RCTP gotovo potpuno popunjen

Tri dvorane u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci nose nazive po poznatim osobama. U prizemlju je kongresna dvorana koja nosi naziv Marcel Kiepach, a na katu dvorana Antuna Nemčića i Stjepana Lackovića.

Direktor Križevačkog poduzetničkog centra Križevci Tihomir Hodak kaže:

“Obzirom da je ovaj kompleks Razvojnog centra i tehnološkog parka namijenjen za razvoj ovog kraja, onda je bilo logično i potrebno da dvorane koje ostvaruju svoju svrhu imaju nazive po poznatim ličnostima koje su zadužile ovaj kraj. Najveća dvorana nosi naziv Marcel Kiepach jer on je bio u svoje doba začetnik tehnoloških inovacija. Osoba koja je do svoje 21. godine imala niz prijavljenih patenata u Beču i da je uspio doživjeti neke ozbiljnije godine, vjerujem da bi osim Nikole Tesle imali još jednog jako značajnog znanstvenika. Na katu imamo još dvije kongresne dvorane od kojih jedna nosi ime Antuna Nemčića , a druga bana Lackovića.”

Na pitanje da li je završeno opremanje Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci Tihomir Hodak kaže.

“Po mojemu, opremanje nikada neće biti završeno, jer ovo je trajno otvoreni projekt koji će uvijek biti potrebno dograđivati ili sa sadržajima, ili sa vizualima, ili projektima. Mi smo završili sa projektom koji smo provodili gdje je bilo početno opremanje. Opremili smo kongresne dvorane sa tehnikom. Opremili smo smještajne kapacitete, proširili mogućnosti za provođenje međunarodnih konferencija sa simultanim prijevodom, opremili sa sredstvima rada za poduzetnike kupovinom viličara i drugo. Sve su to stvari koje su bile dodatno potrebne da se oplemeni rad ovakvog velikog kompleksa. No, ideja uvijek postoji i sa proširenjem djelatnosti koje imamo ovdje uvijekće biti potreba za doradom.” Prostor Razvojnog centra i tehnološkog parka u najvećem je dijelu popunjen.

Ima li još mjesta?

“Sa zadovoljstvom mogu reći da je skoro potpuno popunjen. Ova velika zgrada gdje su uredi potpuno je popunjena. S prošlim mjesecom smo iznajmili zadnji slobodni otvoreni prostor, dok u proizvodnom dijelu imamo još vrlo malo mjesta. Imamo nekih 4 prostora koja su potpuno otvorena, dok ostali nisu iznajmljeni, ali su pod rezervacijom jer se čeka otvaranje nekih natječaja ili istraživanje razvoja i proizvodnje. Poduzetnik ne želi plaćati prostor dok nije dobio projekt. “

Direktor KPC-a Tihomir Hodak kaže da su trenutno 34 poduzetnika u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci.

“Nismo zatvorena zajednica da bi prihvaćali samo križevačke poduzetnike nego je ovaj kompleks namijenjen razvoju ovog kraja. Pokušavamo privući poduzetnike i sa zagrebačkog područja što smo za sada u nekoliko navrata i uspjeli. Oni nam jako puno doprinose svojim radom ovom kompleksu.”

Prostor Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci direktor želi oplemeniti i postavljanjem skulptura. Trenutno su ovdje skulpture “Kamena jedra” Mate Turića – Mate Croate iz Banova kod Vrbovca.

“I trend poslovanja u svijetu je da se umjetnost pokušava spojiti sa gospodarstvom. To znači da ne trebaju umjetnici biti naslonjeni na državu, već svoje radove izlažu u prostoru gdje je velika fluktuacija ljudi; trgovački centri, velike poslovne zgrade, kompleksi poput ovoga gdje je veliki protok ljudi . Dogovorili smo početnu suradnju s akademskim kiparom, imat ćemo trajan postav umjetnina u prizemlju. U rujnu ćemo raditi jednu veliku izložbu gdje ćemo zvati i diplomatski kor i poduzetnike i HAZU i približiti budući rad na polju približavanja umjetnika gospodarstvenicima, odnosno publici” – izjavio nam je Tihomir Hodak. (J.I.)

Pratite nas na društvenim mrežama!