Oči u oči s trećom ligom: NK Radnik Križevci

Bliži se vrijeme kraja godišnjih odmor te će sunce, odmor, opuštanje i more morati pričekati iduću godinu da nas opet razvesele i uvuku u svoj lagani tempo.
Kreće vrijeme reda, rada i discipline, kako za školarce, vrtićance, učitelje, trgovce, frizere, tako i za naše drage sportaše čije su nove sezone pred vratima.
Tako i Radnikove nogometaše krajem osmog mjeseca, točnije 24. kolovoza, očekuje prvi susret u 3. HNL Sjever za koju su marljivo radili protekle
sezone. Zaigrat će Križevčani tada protiv Podravine iz Ludbrega i pokazati svu raskoš svojeg nogometa.
Za treću ligu pojačali su se Radnikovci s trojicom novih nogometaša – stoperom Milošem Radonjićem, napadačem Tomislavom Borovčakom i desnim krilom Florijanom Ovčarom.

Ante Pavličević i Marko Blagaj prešli su u druge klubove, a nadamo se da njihov odlazak NK Radnik neće osjetiti kada je kvaliteta tima u pitanju, premda se radi o odličnim igračima.

NK Radnik iz Križevaca za predstojeću se sezonu priprema kroz mjesece srpanj i kolovoz, a sada su pripreme već u svojoj završnoj fazi u kojoj su Radniku preostale još tri utakmice – sutra će na domaćem terenu Radnik odmjeriti snage s NK Tomislav Radnik iz Svetog Ivana Žabna, 15.08. Radnikovci u gostima igraju protiv NK Močile, a 17.08. na gradskom stadionu u Križevcima protiv NK Tehnika iz Koprivnice.

Dojmove vezane uz pripremni dio sezone i za očekivanja u novom domu križevačkog nogometaša – 3. HNL Sjever, podijelio je s nama tajnik NK Radnik Križevci dr. sc. Dejan Pernjak:

Što se tiče priprema, sve teče prema planu. Ono što nas veseli jest to da nema težih ozljeda kod igrača, osim onih sitnih, a što je i normalno za ovu fazu. Radi se vrlo intenzivno i kvalitetno, a odaziv na treninge je izvrstan. Atmosfera u samoj ekipi je na razini, a i novi igrači su se vrlo brzo adaptirali i uklopili. Što se tiče ambicija, nismo nerealni, niti gajimo neke iluzije. Liga je iznimno kvalitetna, nema slabih klubova. S obzirom da se igra dvokružno plus sistem play off i play out, cilj nam je biti u prvih šest momčadi i igrati play off. Ovim putem pozivam i naše sugrađane i sve ljubitelje nogometa da nas poprate, jer se nakon dugi niz godina treća liga vratila u Križevce.” (M.M.)

Pratite nas na društvenim mrežama!