Edukacija biciklističkih vodiča Podravine i Prigorja

Turistička zajednica Grada Križevaca osigurala je sredstva i sufinanciranje Hrvatske turističke zajednice za edukaciju biciklističkih vodiča Podravine I Prigorja.
Prvi dio programa edukacije biciklističkih vodiča počeo je 13. rujna 2019, a održavati će se do 15. rujna i ponovo vikend 28.9-29.9. u suradnji sa Istarskom razvojnom turističkom agencijom (IRTA d.o.o.).
Sudionicima edukacije uvodno su se obratili direktorica Turističkog ureda TZ Grada Križevaca Olinka Gjigaš i zamjenik gradonačelnika Grada Križevaca Danijel Šaško.


Pristupanje edukaciji bilo je besplatno. Edukacija obrađuje široko gradivo: teoretski, praktični i terenski rad. Obrađuju se nastavne teme kao što su: odnos biciklističkog vodiča prema gostu cikloturistu, oprema vodiča, vođenje grupe, kartografija i orijentacija (teorija i praksa), izrada turističkih paket aranžmana, osnove fiziologije i prehrane, prva pomoć, zakonska regulativa, osnove o biciklima (vrste, dijelovi, položaj tijela, podešavanje, e-bike), tehnika vožnje i poligon, terenski servis.


Uspješni polaznici dobit će Uvjerenje o položenom stručnom osposobljavanju na temelju kojega će se pri Hrvatskom biciklističkom savezu izraditi licenca biciklističkog vodiča za 2020. godinu.
Voditelj programa edukacije je Martin Čotar, hrvatski biciklist i voditelj Bike i Outdoor odjela Istarske razvojne turističke agencije sa suradnicima.

Grad Križevci

Pratite nas na društvenim mrežama!