Pregršt problema u kolovozu

U kolovozu su zabilježena 74 kaznena djela koja se progone po službenoj dužnosti. Kazneno su prijavljene 42 osobe, a ukupna razriješenost je 75,7 posto. Ukupna materijalna šteta u počinjenim kaznenim djelima iznosi ‪323.178‬ kuna.

Na području Policijske postaje Koprivnica zabilježeno je 35 kaznenih djela, 15 na području Policijske postaje Đurđevac i 24 na području Policijske postaje Križevci.
Zabilježena su 44 kaznena djela općeg kriminaliteta, kazneno djelo gospodarskog kriminaliteta, kazneno djelo organiziranog kriminaliteta, 23 na štetu maloljetnika, tri kaznena djela zlouporabe droga i dva iz područja sigurnosti cestovnog prometa.
Nisu zabilježena teža kaznena djela, niti kaznena djela koja bi izazvala veće uznemirenje javnosti.

Razriješena su tri kaznena djela iz ranijih razdoblja. Sigurnost prometa U kolovozu su zabilježene 44 prometne nesreće. Nisu zabilježene prometne nesreća s poginulim osobama. U 12 prometnih nesreća je bilo ozlijeđenih osoba, a u 32 je zabilježena materijalna šteta kao jedina posljedica.
Nastradalo je 19 osoba. Četiri osobe su teško ozlijeđene, a 15 lakše.


Pod utjecajem alkohola bilo je 13,3 posto svih sudionika prometnih nesreća. Slijetanja vozila s ceste (14 nesreća) i bočni sudari (sedam nesreća) najčešće su vrste prometnih nesreća. Od okolnosti koje prethode događanju prometnih nesreća najčešće je neprilagođena i nepropisna brzina (osam nesreća) i vožnja na nedovoljnoj udaljenosti (osam nesreća). U nadzoru cestovnog prometa utvrđen je 1200 prometna prekršaja. Iz prometa je isključeno 111 vozača i 16 vozila, a oduzete su 42 vozačke dozvole. U prostorijama policije do otrježnjenja zadržano je 10 vozača, 17 vozača je uhićeno i 15 je dovedeno na žurni prekršajni postupak nadležnim prekršajnim sudovima.

Provedeno je šest preventivno – represivnih akcija usmjerenih na uzroke nesreća u prometu, odnosno zaštitu ugroženih kategorija. Javni red Zabilježeno je 40 prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih tri prekršaja drskog ponašanja, 14 prekršaja svađe i vike, 12 prekršaja tučnjava, pet prekršaja omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika, prekršaj davanja pića pijanim osobama, jedan ostali prekršaj i četiri prekršaja držanja životinja bez nadzora.

Napomena: Ne radite deset stvari od jednom, kad vozite pripazite zbog sebe, svojih putnika u vozilu te ostalih sudionika u prometu.

Pratite nas na društvenim mrežama!