Vrhunski! Vozila pod utjecajem alkohola od 2.82 promila!

Naravno, prespavala je do otrježnjenja…

Tijekom vikenda, od 27. do 30. rujna, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježeno je pet prometnih nesreća od kojih jedna prometna nesreća s poginulim osobama i dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. U nesrećama je stradalo 10 osoba od kojih su dvije osobe smrtno stradale, šest osoba je teško ozlijeđeno, dok su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Prometne nesreće su zabilježene zbog neprilagođene brzine, nepropisne vožnje unazad, nepropisnog pretjecanja i nepropisnog kretanja kolnikom. Mladi vozači izazvali su dvije prometne nesreće od kojih jednu nesreću s lakše ozlijeđenom osobom, pri čemu je prometnu nesreću s materijalnom štetom izazvao mladi vozač pod utjecajem alkohola.

Tijekom vikenda je sankcionirano 150 prometnih prekršaja od kojih 24 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 46 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 29 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i šest prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora dva vozača su uhićena. Provedena su dva žurna prekršajna postupka u kojima su vozači kažnjeni visokom novčanom kaznom  i kaznom zatvora te su im izrečene dugotrajne zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima.

Najveća koncentracija alkoholazabilježena je u subotu, 28. rujna, u 15.35 sati u Zagrebačkoj ulici u Križevcima, kada je 48 – godišnja vozačica upravljala osobnim automobilom za vrijeme kada je u organizmu imala koncentraciju alkohola od 2,82 promila. Vozačica je bila smještena u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u petak, 27. rujnau 16.29 sati na državnoj cesti broj 22, u Bukovju Križevačkom kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 111 kilometara na sat iako je u rečenom mjestu brzina kretanja vozila ograničena na 50 kilometara na sat.

Tijekom vikenda dva mlada vozača sankcionirana su radi upravljanja vozilom za vrijeme kada u organizmu imaju alkohola (1,00 do 1,50 g/kg – 2). U nedjelju, 29. rujna, u 6.50 sati u Ulici Radnički dol u Križevcima zatečen je 19 – godišnji mladi vozač kako pod utjecajem alkohola od 1,34 promila upravlja osobnim automobilom, pri čemu je izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Mladi vozači sankcionirani su i zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa (4) i prekoračenja dopuštene brzine kretanja vozila (1).
Tijekom pojačanog nadzora prometa u činjenju prekršaja zatečena su dva recidivista koji su počinili tri prekršaja (upravljanje prije stjecanja prava – 2, upravljanje pod utjecajem alkohola – 1).

Pratite nas na društvenim mrežama!