Dragutin Palčić i sinovi trčali na 28. Zagrebačkom maratonu i završili na odličnom trećem mjestu! Čestitamo!

Ovog vikenda u Zagrebu je održan 28. Zagrebački maraton čije je otvorenje bilo u subotu 12. listopada na Trgu bana Jelačića.

U isto vrijeme i na istom mjestu za trkaće je otvoren i “Štrukla party” u samoj zoni starta/cilja u 19:00 sati. Sve je počelo uz prigodan glazbeni program i tombolu, a svi trkači dobili su vaucher za štruklu i pivo koje su mogli konzumirati uz koncert. Koncert je bio poklon Zagrebačkog maratona svim trkačima, građanima Grada Zagreba te ostalih posjetitelja.

Zbog maratona od 8.30 do 15.30 sati za promet su ove nedjelje bile zatvorene mnoge prometnice, a i ZET-ovi tramvaji dobili su druge trase za prometovanje.

Još jedno izdanje zagrebačkog maratona namamilo je brojne sportaše i ljude iz javnog života da vide koliko mogu istrčati. Maraton je započeo u 7 i 45, a sve je trebalo završiti u 15 i 30, a kako to i inače ide, vrijeme se otegnulo, no za dobre stvari vrijedi malo pričekati. Trčale su se tri discipline: ona od 42 kilometra samo za najspremnije, disciplina od 21 kilometar i ruta od 10 km za rekreativce i one ne baš aktivne vježbače.

Među svim tim trkačima pronašli smo i naše Križevčane, a to su Dragutin Palčić i njegovi sinovi Domagoj, Matija i Juraj.
Palčići su trčali štafetu, trener Dragutin i sin Domagoj otrčali su 7, a sinovi Matija i Juraj 15 kilometara i svi su završili na trećem mjestu! Odličan maraton s odličnim rezultatima, čestitamo im na brzini i prijeđenim kilometrima!
Od trenera Dragutina ekskluzivno za portal Radija Križevci doznajemo kako obitelj ima u planu trčati štafetu i na proljetnom polumaratonu koji se isto održava u Zagrebu! Odlično! Veselimo se sljedećem rezultatima! Donosimo vam i bogatu galeriju fotografija naših križevačkih maratonaca sa današnjeg 28. po redu Zagrebačkog maratona.

Tekst: Š.V, H.S
Izvor foto: Obitelj Palčić

Pratite nas na društvenim mrežama!