“Kralj’ križevačkog noćnog života jedan je od najtrofejnijih županijskih nogometaša. Popularni Žarko Bastašić ‘Žare’!

Popularni Žare prve je nogometne korake napravio u rodnim Križevcima gdje je od malih nogu slovio za najperspektivnijeg nogometaša u svojoj generaciji. Nakon završene srednje škole odlazi u NK Koprivnicu u kojoj je proveo tri sezone. Tijekom razdoblja u Koprivnici u nekoliko je navrata bio i na pripremama s prvom momčadi Slaven Belupa, a nakon epizode u Koprivnici Žare se vraća u svoje Križevce.

Njegov nogometni talent ubrzo se pokazao i na županijskim nogometnim terenima. S Borcem iz Imbriovca osvojio je sve što se u županijskom nogometu može osvojiti. Poslije nekoliko sezona u Borcu odlazi u redove austrijskog niželigaša SC Wiesena. Iako je i tamo pokazao zavidno nogometno znanje, nakon samo jedne sezone vraća se kući. Jednostavno, nedostajali su mu prijatelji, a i uz dužno poštovanje prema Austrijancima, ovdašnji noćni život ipak je na malo višoj razini, a Žareu često tepaju kako je ‘kralj’ križevačkog noćnog života.

Trenutno ponovo nastupa za svoje Križevce koji su na njegov pogon minulu sezonu Četvrte hrvatske nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica završili na petom mjestu. U nedugo završenoj sezoni Bastašić je postigao osam prvenstvenih pogodaka i po zna koji puta se prometnuo u najboljeg strijelca svoje momčadi. Križevčani se trenutno natječu u novooformljenoj Trećoj HNL Sjever u kojoj su nakon sedam kola nalaze na drugom mjestu, Žare i u ovoj ligi ‘ne štrajka’, u uvodnih sedam kola zabio je dva pogotka, a prošlog je vikenda svojim pogotkom Križevčanima donio vrijedna tri boda protiv favoriziranog Tehničara iz Cvetkovca.

Također, Žare spada u hvalevrijednu rubriku najtrofejnijih županijskih nogometaša. S Borcem je bio županijski prvak i osvojio je dva Županijska kupa, kup je osvajao i kao igrač Koprivnice, a bio je i najbolji strijelac Prve županijske nogometne lige. Još je u nekoliko navrat bio finalist županijskog kupa, posljednji puta prije dvije sezone s Križevcima.

Odličan je igrač malog nogometa, a posljednjih nekoliko godina igra u ekipi u koja je redoviti sudionik završnica križevačkog i koprivničkog turnira. Vođen uzrečicom ‘jednom se živi’, ovaj majstor s loptom oduvijek je bio mamac za mase zbog svog nogometnog umijeća, ali i zbog svog osebujnog karaktera.

Mnogi će reći da je mogao i morao igrati na višem nivou, no to onda ne bi bio on – nepopravljivi boem i ikona županijskih terena, Žarko Bastašić ‘Žare’.

Podaci preuzeti s Facebook stranice Županijske ikone i stranice Podravske Sportske Novosti-PSV

Pratite nas na društvenim mrežama!