Križevčani nagrađeni na 35. susretu likovnih stvaralaca. Članovi KLK-a, Lucija Kovačić, Ana Budija, Marija Marciuš i Radovan Vojvodić! Čestitamo!

Hrvatski sabor kulture u suorganizaciji s Pučkim otvorenim učilištem Krapina organizirao je 35. Susret likovnih stvaralaca koji je održan danas, 05. listopada 2019. u Galeriji grada Krapine, a od 7. 9. do 5. 10. 2019. u sklopu obilježavanja manifestacije Tjedan kajkavske kulture bila je postavljena izložba Susreta. Inspiriran zagorskim prirodnim ljepotama, u čijem se centru izložba i odvijala, Hrvatski sabor kulture je ove godine odlučio, u dogovoru sa Stručnim savjetom HSK-a, zadati temu VODE kao mogući okvir stvaranja radova.

Izložba 35. Susreta likovnih stvaralaca bila je postavljena u Galeriji grada Krapine u sklopu obilježavanja Tjedna kajkavske kulture. Otvorenje izložbe će biti 7. rujna 2019. u 19 sati. 

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Tomislav Buntak i Zoran Homen između 280 pristiglih radova odabralo je 108 radova raznih likovnih tehnika od kojih je čak 20 posebno pohvaljenih, a nekoliko nagrađenih.

Odabrane autore iz Križevaca i njihove radove navodimo u nastavku. 

KRIŽEVAČKI LIKOVNI KRUG – KLK

Ana Budija: IZVOR ŽIVOTA, ulje/platno, 50×60 cm

Lucija Kovačić: DORUČAK, ulje/platno, 40×40 cm

Marija Marciuš: ZRMANJA, KRŠKA LJEPOTICA, akril/platno, 40×50 cm

Radovan Vojvodić: ČUVAR VINA, ulje/platno, 31×31 cm

Koji su radovi nagrađeni i pohvaljeni saznajte na izložbi! Vidimo se u Krapini!

Izvor: hrsk.hr, š.v

Foto: Draženko Kovačić, KLK

Pratite nas na društvenim mrežama!