Marija Marciuš: Slikarstvo iz običnog hobija preraslo u strast 

Njeno ime je Marija Marciuš, rođena je u Bjelovaru. Dio djetinjstva provela je u Rovišću gdje je završila niže razrede osnovne škole. Nakon toga s roditeljima je otišla u Njemačku i nastavila školovanje. Vratila se u Zagreb da bi završila srednju ekonomsku, upoznala je ljubav svog života, udala se, preselila u Križevce, rodila sinove, radila dvadeset dvije godine kao bankovni službenik, a potom u obiteljskom obrtu do odlaska u mirovinu 2016.

Od 2012. aktivna je članica Križevačkog likovnog kruga. Od tada sudjelovala je na 34 skupne izložbe u Križevcima, Koprivnici, Popovači, Metkoviću, Splitu, Karlovcu, Ludbregu i Krapini. Tri puta sudjelovala je na izložbama po odabiru Hrvatskog sabora kulture, na što je stvarno ponosna. 

Godine 2015. imala je u Križevcima prvu samostalnu izložbu “Domovina mojim očima” gdje je izložila 40 radova. S obzirom na to da se od tada nakupilo puno novih radova, planira imati drugu samostalnu izložbu 15.10.19. u Križevcima. Istog dana bit će i promocija knjige pokojnog sina Marka, stoga vas pozivamo da posjetite izložbu gospođe Marije i uvjerite se koliko strasti i ljubavi treba uložiti u ono što voliš. Izložba će se održati 15. listopada, 2019. godine, u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” u Križevcima s početkom u 18:30 sati, a izložba će ostati otvorena do 31. listopada, 2019. godine.

Izvor: akademija-art, š.v

Pratite nas na društvenim mrežama!