Održana 21. Županijska smotra koreografiranog folklora

Pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije u Sportskoj dvorani Osnove škole Đurđevac prošlog je vikenda održana 21. Županijska smotra koreografiranog folklora.
Organizator smotre bila je Županijska zajednica kulturno-umjetničkih udruga, a domaćini smotre članovi KUD-a „Petar Preradović“, Đurđevac.
U ime Županije okupljenima se obratila potpredsjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Verica Rupčić koja je čestitala na uspješnih 20 godina rada Zajednice te istaknula kako se ne moramo brinuti za opstanak kulturnog amaterizma u našoj županiji jer vrijedni i talentiranih ljudi čuvaju i promoviraju našu kulturnu baštinu unutar i izvan granica Hrvatske. Domaćinima iz Đurđevca zahvalila je na domaćinstvu, sudionicima zaželjela uspješan nastup te otvorila Smotru.
U programu je sudjelovalo 120 sudionika iz pet ansambala: Folklorni ansambl Koprivnica, KUD „Petar Preradović“, Đurđevac, KUD Križevci, KUD „Rudar“ Glogovac i KUD Delovi.
Odlukom selektora Hrvatskog sabora kulture u sastavu: Krunoslav Šokac, Tomislav Habulin, mag.mus i Vesna Peršić Kovač, prof. etnologije, Županiju će 19. listopada na 26 . Susretu hrvatskih folklornih ansambala u Čakovcu predstavljati KUD Delovi.


Izvor fotografija: Krunoslav Povijač

Pratite nas na društvenim mrežama!