Press konferencija Lokalne akcijske grupe “PRIGORJE”

Danas je održana press konferencija Lokalne akcijske grupe “PRIGORJE” na kojoj je predstavljen dosadašnji rad i nadolazeće aktivnosti LAG-a Prigorje.

Među najvažnijim istaknuto je da je LAG “PRIGORJE” u 2018. i 2019. raspisao natječaje u vrijednosti od skoro pet milijuna kuna.
1.1.3. „POTPORA RAZVOJU MALIH POLJOPRIVREDNIH GOSPODARSTAVA“
Ukupan iznos raspoloživih sredstava po ovom LAG Natječaju iznosio je 2.114.557.50 HRK
2.1.1. “ULAGANJA U POKRETANJE, POBOLJŠANJE ILI PROŠIRENJE LOKALNIH TEMELJNIH USLUGA ZA RURALNO STANOVNIŠTVO, UKLJUČUJUĆI SLOBODNO VRIJEME I KULTURNE AKTIVNOSTI TE POVEZANU INFRASTRUKTURU“
Ukupan iznos raspoloživih sredstava po ovom LAG Natječaju iznosi 2.881.648,00 HRK

Uz pregled realiziranih projekata najavljeno je i raspisivanje još dva natječaja ove godine:
1.1.1. RESTRUKTURIRANJE, MODERNIZACIJA I POVEĆANJE KONKURENTNOSTI POLJOPRIVREDNIH GOSPODARSTAVA
Ukupna vrijednost iznosi: 748.480,00 Kuna
1.1.2. Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima
Ukupna vrijednost iznosi: 1.496.960,00 Kuna

ISKUSTVA OPG-ovaca:
Na samoj konferenciji OPG-ovci koji su dobili sredstva na LAG natječaju su poručili kako su uspjeli modernizirati svoja gospodarstva, povećati konkurentnost i proširiti proizvodne kapacitete te ističu kako su zadovoljni suradnjom s LAG-om “PRIGORJE” te kako je neposredan kontakt i brzina dobivanja informacija jedan od glavnih razloga zbog kojih su se i prijavili na naš natječaj.

LAG “PRIGORJE” radi i na projektnim prijavama za projekte financirane iz Europskog socijalnog fonda i programa EU kako bismo u lokalnoj zajednici povezali gospodarski, javni i civilni sektor.

Pratite nas na društvenim mrežama!