Sigurno ih imate kod kuće – 3 začina koji rješavaju probavne probleme

Da biste riješili probleme u želucu i probavnom sustavu, ne morate piti tablete. Okrenite se svojem stalku sa začinima i čajevima te na prirodan način pobijedite bol.

Crni papar – najbolji za: bolove u želucu, probavne probleme, pa čak i artritis. Crni papar prirodni je lijek koji se koristi u kineskoj medicini već stotinama godina. Sadrži piperin koji se smatra analgetikom, a povećava i apsorpciju hranjivih tvari u organizmu.

Kurkuma – najbolja za: bolove u trbuhu, sindrom iritabilnih crijeva i depresiju. To je začin koji oboji svako jelo u lijepu žutu boju. Glavni je sastojak kurkumin, koji ima antiupalne karakteristike. U jednoj studiji pokazalo se da kurkumin uklanja bol u predjelu želuca jednako dobro kao ibuprofen. Druga studija pokazala je da smanjuje simptome sindroma iritabilnih crijeva i upale za 50 posto, a pokazala se učinkovitom i u suzbijanju depresije.

Metvica – najbolja za: gastritis i opuštanje grčeva u crijevima. Članak objavljen u časopisu Journal of Gastroenterology iz 2014. godine pokazao je da metvica odličan lijek protiv grčeva i bolova u crijevima jer sadrži mentol i menton koji prirodno opuštaju.

Metro-portal.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!