Sutra nas očekuje preventivna akcija “Dan ljubaznosti u prometu“.

Kako bi se smanjilo stradavanje pješaka u prometu, povodom obilježavanja Svjetskog dana pješaka, Policijska uprava koprivničko-križevačka će u suradnji s gradovima Koprivnica, Križevci i Đurđevac u utorak, 29. listopada, od 10 do 12 sati, provesti preventivnu akciju „Dan ljubaznosti u prometu“.

Tijekom akcije obuhvatiti će se pješački prijelazi na Trgu J.J. Strossmayera i Trg Sv. Florijana u Križevcima, Ulica Stjepana Radića – Trg Sv.Jurja (ispred zgrade grada Đurđevca), i Ulica Đure Basaričeka u Đurđevcu (kod robne kuće) te Ulici dr. Željka Selingera (zona Opće bolnice i Gimnazije) i Florijanskom trgu (kod pošte) u Koprivnici. Akcija će se provoditi od 10 do 12 sati.

Preventivnom akcijom „Dan ljubaznosti u prometu“, želi se senzibilizirati vozače motornih vozila na stradavanje pješaka, te istima ukazati na činjenicu da nepoštivanje prometnih propisa i nepropuštanje pješaka koji se kreću ili se spremaju kretati obilježenim pješačkim prijelazima uvelike doprinosi teškom stradavanju pješaka u prometu na cestama.

U preventivnoj akciji će se vozač koji će poštivati prometne propise prigodno nagraditi.

Pratite nas na društvenim mrežama!