Svjetski dan štednje- 31. listopada

Danas je Svjetski dan štednje! Svjetski dan štednje obilježava se 31. listopada, kao sjećanje na Prvi međunarodni kongres štedioničara.

Već tada počela se isticati važnost štednje i borbe protiv svakog oblika rasipništva kao prijeko potrebne za razvoj čovječanstva. Važna je edukacija o štednji od najmlađih nogu, pa se tako uči i djecu da u svoje kasice odvoje novčić. Odrasli, više ili manje štede, prema svojim mogućnostima, za kasniju kupnju onoga što im je potrebno, ili – što je i najčešći slučaj – za godine u kojima im mirovina nije dostatna za život.


Ovaj datum, 31. listopad, neka bude podsjetnik da je ukupna štednja dokaz zrelosti jednog gospodarstva.
Iako ponekad ne razmišljamo tako, jako je važno štedjeti. I to svaki dan. Možemo štedjeti na hrani i to na način da je ne bacamo, jer je u svijetu puno djece i odraslih koji nemaju dovoljno hrane. Trebamo štedjeti i vodu kao naše najveće prirodno bogatstvo. Vodu štedimo dok peremo zube, suđe, dok se tuširamo i na puno drugih načina. Trebamo štedjeti novac, plin, struju i sve što nam može olakšati život. Ako štedimo danas, imat ćemo više sutra. Štedjeti je dobro zbog sigurne budućnosti. Slažete li se?

šv/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!