Tjedan mirenja, 14. – 21. listopada 2019. Rješenje spora po vašoj mjeri

Hrvatska udruga za mirenje (HUM), prva medijacijska udruga u RH, sedmu godinu za redom organizira TJEDAN MIRENJA, Zagrebu od 14. do 19. listopada 2019., a 21. listopada u Rijeci. Tjedan je prava prilika za građane da besplatno riješe svoje sporove i informiraju se o medijaciji. Medijacije čije pokretanje stranke pojedinačno ili zajedno predlože tijekom ovog Tjedna, u HUM-u će provest će se bez naknade (besplatno).

Pripremljena su brojna svim otvorena/besplatna predavanja te interaktivne radionice za zainteresirane građane i medijatore. U četvrtak, 17. listopada 2019., u HUM-u će se svečano obilježiti „Conflict Resolution Day“- “Svjetski dan rješavanja sukoba”.

„Medijacija stvara sigurno ozračje (luku) za teške razgovore, obnovu komunikacije, slušanje i razumijevanje. Razumijevanje je vrhunac komunikacije. U medijaciji suradnja zamjenjuje suprotstavljanje, a problem ustupa mjesto rješenju. Za stranke slijedi pozitivno iznenađenje i zadovoljstvo u obliku nagodbe. Stranke na kraju medijacije ne propuštaju reći: “Da sam barem za medijaciju saznao/la ranije!”

                     predsjednik HUM-a dr. sc. Srđan Šimac

U Centru za pregovaranje imedijaciju HUM-a u 2018., 75% medijacija je završeno pisanom nagodbom. U 67% medijacija nagodba je sklopljena na prvom i jedinom sastanku. Medijacije su do nagodbe trajale prosječno 6 sati i za sklapanje nagodbi bilo je prosječno potrebno 2,25 medijacijskih sastanaka. U prvih 6 mjeseci 2019. čak 84% medijacija je okončano nagodbom. Zadovoljstvo s medijacijom i s medijatorima je najčešće stopostotno neovisno o sklapanju nagodbe, a sve stranke koje su u HUM-u koristile medijaciju, preporučile bi je i drugima.

Ako i vi želite kreirati rješenje spora po vašoj mjeri, možda već samo u jednom danu, javite nam se?

Tijekom Tjedna mirenja i nakon njega, medijatori u HUM-u će vam pokazati kako.

Više informacija na : www.mirenje.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!