Dolazi zima, zaštitite sebe i svoju kožu!

Njega kože u zimskim mjesecima je izazov – suh zrak i hladnoća uzrokuju crvenilo, svrbež i iritacije kože, a ponekad se čini da je to nemoguće zaobići. Međutim, važno je samo znati kako njegovati kožu u ovim hladnijim mjesecima.

Donosimo savjete i trikove kojima možete očuvati zdravlje kože i zablistati.

Birajte kvalitetniju hranu – nije stvar samo u vanjskom tretiranju kože jer na nju najviše utječemo iznutra. Kvalitetna prehrana zimi je zato obavezna za zdravlje kože. Kad je koža jako suha, veliki učinak mogu imati namirnice i suplementi koji će organizam obogatiti omega tri ili omega šest masnim kiselinama. Konzumirajte zdrave masnoće, a od suplemenata možete unositi riblje ulje ili laneno ulje.

Odabir gela za tuširanje – uvijek investirajte u gel koji njeguje pH vrijednost kože. Često sapuni imaju iritirajuće sastojke i parfeme koji odlično mirišu, ali rade pravi kaos na koži. Naime, obratite pažnju na one proizvode koji imaju etikete ‘bez parfema’ i ‘bez alkohola.’ Tako ćete zadržati vlagu kože, a koristite općenito manje količine gela za tuširanje.

Pametno tuširanje – dugački, vrući tuš zvuči primamljivo, ali vaša će koža biti puno sretnija ako ju isperete umjereno toplom vodom i ne duže od 10 minuta. Dok se tuširate birajte blage gelove za tuširanje bez jakih parfema. Trebali bismo izbjegavati vruću vodu dok peremo ruke kako bi izbjegli iritaciju i crvenilo. 

Prilagodite njegu lica – za vrijeme hladnijih mjeseci lice treba posebno prilagođenu njegu. Birajte sredstva za čišćenje na bazi krema i budite oprezni s tonerom. Mnogi toneri sadrže alkohol koji isušuje kožu i uklanja prirodna ulja s površine lica. Odaberite bogatiju hidratantnu kremu za noć, a možete koristiti i prirodna ulja. Mnogi ljudima odgovara ulje jojobe, maslinovo ulje i arganovo ulje. Nemojte zaboraviti usne. Svakodnevno nanosite balzam koji će stvoriti barijeru te tako zadržati vlagu u usnicama. Možete i na njih nanijeti prirodna ulja koja će ih hidratizirati.

I to je to!

Izvor: metroportal.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!