Građani su predali pušku, devet ručnih bombi, jednu minu, 59 komada ostalih vrsta oružja i 1649 komada raznog streljiva

Akcija “Manje oružja, manje tragedija” – dragovoljna predaja oružja i streljiva u listopaduDragovoljno izručiti oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo koje su nedozvoljeno posjedovali te tako izbjeći moguće prekršajne ili kaznene sankcije u listopadu je odlučio veći broj građana Županije koprivničko – križevačke. Time su otklonili opasnost iz svoje okoline i dali svoj doprinos većoj sigurnosti.
 
Odazivajući se na naše kontinuirane pozive građani su predali pušku, devet ručnih  bombi, jednu minu, 59 komada ostalih vrsta oružja i 1649 komada raznog streljiva.  
 
Dobro je podsjetiti
 
Akcija „Manje oružja, manje tragedija“
 
Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.
Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl. 
PUTEM BESPLATNE TELEFONSKE LINIJE 08008892 GRAĐANI SE MOGU INFORMIRATI O DRAGOVOLJNOJ PREDAJI ORUŽJA, A POZIVOM NA BROJ POLICIJE 192 MOGU DOJAVITI INFORMACIJE O OSTAVLJENOM ILI PRONAĐENOM ORUŽJU.
Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja. 
 
 

Pratite nas na društvenim mrežama!