Manifestacija “Dani Okusa hrvatske tradicije” započela je danas, a održava se do 25. studenog

Prvi nacionalni  Dani Okusa hrvatske tradicije održavaju se od 15. do 25. 11. 2019. u više od 100 restorana diljem Lijepe Naše. Zajednička je to manifestacija nosioca standarda i sustava Turističkih zajednica županija koja se, nakon nekoliko lokalnih manifestacija, po prvi puta organizira na nacionalnoj razini u trajanju od 10 dana.

Manifestacija će ljubiteljima gastronomije omogućiti da u ugostiteljskim objektima nosiocima standarda Okusi hrvatske tradicije po promotivnoj cijeni od 75, odnosno 95 kuna uživaju u odabranom slijedu o 3 tradicijska jela. Nosioci standarda Okusi Podravine odnosno Okusi Prigorja su Pivnica Kraluš, Podravska klet, Restoran i pivnica Stari Grad, Restoran Đurđevačka hiža, Lovačka kuća Sokolovac, Seoski turizam Rakić, Restoran Katarza, Sunčano selo i Hotel Zlatan.

Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo turizma Republike Hrvatske. Lokalna gastronomija sa svojim okusima i mirisima, kao dio kulture, baštine, običaja i svakodnevnog života ljudi, sve se izraženije ističe kao nezaobilazna sastavnica turističke ponude. Uz to, uživanje u hrani danas je sve značajniji motiv za putovanje, ali i bitan element ocjene ukupnog doživljaja i zadovoljstva gosta destinacijom.

Polazeći od navedenih spoznaja, kroz nekoliko proteklih godina u partneskom odnosu Turističkih zajednica županija i agencije DMK Vall 042 razvijan je projekt Okusi hrvatske tradicije. Projekt se bavi unapređenjem ponude tradicijskih lokalnih jela u dnevnoj ponudi ugostiteljskih objekata umrežavanjem nosioca standarda Okusi hrvatske tradicije, te sustavnim razvojem novih lokalnih turističkih proizvoda i događanja u području eno-gastronomije i kulture blagovanja u cjelini.

Više o projektu možete pronaći na web stranici www.okusi.hr , a popis objekata s područja Koprivničko-križevačke županije i njihovih jelovnika za 1. Dane Okusa hrvatske tradicije na https://www.okusi.hr/okusi-podravine-i-prigorja/partneri.html

TZ Kc-kžž

Pratite nas na društvenim mrežama!