Potpisane stipendije za studente deficitarnih zanimanja

U petak, 29. studenog u poslijepodnevnim satima, potpisane su stipendije između Grada Križevci i studenata s područja Grada Križevaca koji se obrazuju za deficitarna zanimanja.

Nakon provedenog javnog natječaja, studenti na najviše rangiranim mjestima dobili su potporu Grada za nastavak svog studiranja.
Valja napomenuti kako je ovo prvi puta da Grad dodjeljuje stipendije.
Ukupno je 19 studenata dobilo potporu Grada, a studenti su to medicine, strojarstva i brodogradnje, elektrotehnike i računarstva sa po 1.500,00 kuna mjesečno. Studenti će stipendije primati svih 12 mjeseci kroz godinu, koji će u konačnici iznositi 18.000,00 kuna što će dobiti od Grada, dok je Grad za stipendije izdvojio 342.000,00 kuna.

Potpisivanje se održalo u Općoj gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkog, a uz studente, prisutni su bili gradonačelnik Mario Rajn i pročelnik UO za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam, Sandro Novosel.

Gradonačelnik Rajn izrazio je veliko zadovoljstvo i sreću što se pred njim nalaze odgovorni ljudi koji su sami zaslužni za svoj uspjeh.
Naglasio im je da od njih očekuje odgovornost, ne samo prema sebi samima, već i prema svojim roditeljima, koji su zasigurno izrazito ponosni. Prije samog potpisivanja ugovora, još jednom je svima od srca čestitao, naglasivši da od Grada imaju potporu te se nada da će se po završetku studija vratiti u svoj grad.

Studenti koji su s Gradom potpisali stipendije su: Sara Krog, Tara Golubić, Benjamin Vukalović, Dora Augustinović, Kristina Puškar, Martina Kušec, Katarina Lesičar, Branimir Bradarić-Šlujo, Mihaela Jakopović, Andrea Križan, Bruno Sačarić, Silvija Sučić, Marjan Anušić, Dorian Dubravec, Tin Jagoić, Luka Knapić, Tea Knapić, Rebeka Podobnik i Domagoj Tomičević.

Grad Križevci

Pratite nas na društvenim mrežama!