Vatreni i hrvatske glazbene zvijezde organiziraju akciju za pomoć djeci

Akcija će se održati sutra, 11. studenog 2019. godine uz prijenos uživo na Drugom programu HRT-a s početkom u 20:00 sati, a za bogat zabavno glazbeni program pobrinut će se najveća imena hrvatske glazbene scene i mladi glazbenici iz popularne emisije A strana. Nina Badrić, Petar Grašo, Giuliano, Jelena Rozga, Matija Cvek, Antonela Đinđić, Vjekoslav Ključarić i Eni Jurišić uz svoje najpopularnije hitove izvodit će i najdraže pjesme Vatrenih te osigurati pravi glazbeno scenski spektakl.

Sredstva će se prikupljati donacijama i putem call centra, a cjelokupan iznos ovogodišnje akcije bit će doniran Klinici za pedijatriju Dječje bolnice Kantrida koja godišnje primi gotovo 13 tisuća malih pacijenata te za akciju Korak u život koja mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi osigurava stipendije za fakultetsko obrazovanje.

“Klinika za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Rijeka pruža visoku razinu zdravstvene skrbi za oko 100.000 djece i adolescenata iz triju županija – Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske. Sretni smo što je za ovogodišnju humanitarnu akciju Zaklada odabrala upravo nas. Donacijom planiramo preurediti hitnu ambulantu kao centralno mjesto naše bolnice za prijem, obradu i definitivno zbrinjavanje hitnih stanja u najranjivije populacije te osuvremeniti medicinsku opremu kako bi našim malim pacijentima mogli pružiti što kvalitetniju skrb,istaknula je Jelena Roganović, predstojnica Klinike za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Rijeka.

Prošlogodišnjom je akcijom osigurano pet petogodišnjih stipendija koja mladima djeci slabijeg imovinskog stanja i bez odgovarajuće skrbi omogućava nastavak akademskog obrazovanja nakon završetka srednje škole. Jedna od njih je i Valentina Malić, studentica 4. godine Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Hrvatski reprezentativci pozivaju sve građane da podrže akciju pozivom na poseban broj telefona 060 9002 koji je aktivan od 1. studenog do 1. prosinca. Cijena poziva je 6,25 kuna.

Izvor i foto: HNS

Pratite nas na društvenim mrežama!