Vatreni u donatorskoj akciji prikupili više od pola milijuna

Hrvatski nogometni reprezentativci su na održanoj donatorskoj večeri Zaklade Vatreno srce primili 84 tisuće poziva i uz pomoć građana prikupili više od pola milijuna kuna za djecu Hrvatske.

Hrvatski nogometni savez prikupljenom iznosu dodat će još sto tisuća kuna, a građani humanitarni broj telefona 060 9002 mogu zvati sve do 1. prosinca. 

Ove godine Zaklada prikuplja sredstva za Kliniku za pedijatriju Dječje bolnice Kantrida te za akciju Korak u život koja mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi osigurava stipendije za fakultetsko obrazovanje. Putem Zaklade Vatreno srce hrvatska nogometna reprezentacija već godinama pomaže potrebitoj djeci. U Upravnom odboru Zaklade Vatreno srce su kapetan Luka Modrić, izbornik Zlatko Dalić te liječnici prim. dr. Zoran Bahtijarević, prof. dr. sc. Boris Nemec i prof dr. sc. Josip Paladino.

Na donatorskoj večeri uz cijelu reprezentaciju okupio se i stručni stožer, predstavnici HNS-a, predvođeni predsjednikom Davorom Šukerom te brojna poznata lica iz svijeta sporta i estrade, među kojima i Valent i Martin Sinković, Zlatko Horvat, Joško Lokas, Maja Šuput, Luka Nižetić, Indira Levak, Tonči Huljić, Ivan Dečak, Andrea Andrassy i mnogi drugi.

“Lijepo je što smo se opet skupili ovdje, voljeli bismo da je ovakvih prilika više, da još više pomognemo djeci i svima kojima je to potrebno. Jako je pohvalno da se puno ljudi iz javnog života odazvalo na naš poziv, svima im zahvaljujem, a posebno onima koji zovu humanitarni broj. Pozivamo sve da zovu i dalje, telefon je otvoren do 1. prosinca, a mi i ostatak godine stojimo na raspolaganju za pomoć u ovakvim i sličnim akcijama. Reprezentacija je uvijek tu”, rekao je reprezentativac Tin Jedvaj.

Za zabavni program tijekom donatorske akcije pobrinuli su se poznati pjevači i pjevačice te mladi glazbenici iz popularne emisije A strana. Nina Badrić, Petar Grašo, Giuliano, Jelena Rozga, Matija Cvek, Antonela Đinđić, Vjekoslav Ključarić i Eni Jurišić izvodili su svoje najveće hitove te omiljene pjesme naših Vatrenih.

Izvor i foto: HNS

Pratite nas na društvenim mrežama!