3. prosinca – međunarodni dan osoba s invaliditetom

Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježava se svake godine 3. prosinca. Tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana osoba s invaliditetom je: „Promicanje sudjelovanja osoba s invaliditetom i njihovog vodstva: poduzimanje akcija na Razvojnoj agendi 2030″. Ove godine, Međunarodni dan osoba s invaliditetom fokusiran je na osnaživanje osoba s invaliditetom za inkluzivan, pravedan i održiv razvoj kako je predviđeno Agendom za održivi razvoj 2030., koja se obvezuje da ‘nikoga neće ostaviti iza sebe’ i priznaje invalidnost kao sveobuhvatno pitanje koje će se uzeti u obzir u provedbi njegovih 17 ciljeva održivog razvoja.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom 3. prosinca, Udruga osoba s invaliditetom Križevci održati će Akciju obilježavanja parkirališnih mjesta za osobe s invaliditetom na užem području grada Križevaca u vremenu od  9,00 do 11,00 sati.

  Ovom prilikom će predstavnici Policijske postaje Križevci zajedno sa predstavnicima Grada Križevaca i Udrugom osoba s invaliditetom Križevci obići parkirališta na području grada te tom prilikom apelirali na svijest i prometnu kulturu naših građana, posebno vozača da poštuju osobe s invaliditetom i njihove potrebe, kao i prometne propise i prometne znakove koji označavaju parkirna mjesta rezervirana za osobe s invaliditetom kako bi im kao sudionicima u prometu na cesti olakšali njihovo svakodnevno sudjelovanje u prometu.

Svim osobama s invaliditetom čestitamo Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

Pratite nas na društvenim mrežama!