Biskup Vjekoslav Huzjak u službenom posjetu Križevcima

Sastanak je održan na inicijativu biskupa Huzjaka, a u povodu 10. obljetnice Bjelovarsko- križevačke biskupije.

U Maloj gradskoj vijećnici, danas je održan sastanak biskupa Bjelovarsko-križevačke biskupije mons. Vjekoslava Huzjaka s predstavnicima gradske vlasti, vodećim ljudima ustanova, predstavnicima institucija te ostalim dionicima javnog života grada Križevaca.

Sastanak je održan na inicijativu biskupa Huzjaka, a u povodu 10. obljetnice Bjelovarsko- križevačke biskupije te je to ujedno bio i pregled djelovanja i stanja biskupije i to na vjerskom, gospodarskom i društvenom planu.
Na sastanku s biskupom Huzjakom i velečasnim Stjepanom Sovičekom, bio je gradonačelnik Mario Rajn, zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević, predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović, pročelnici upravnih odjela Grada Krešimir Brunović i Sandro Novosel, predstavnici ustanova u kulturi, predstavnici škola, vatrogastva, policije,
Turističke zajednice, Savjeta mladih, hitne službe i Komunalnog poduzeća.
Biskup je rekao kako svi imaju zajednički interes jer sudjeluju u javnom životu grada, svatko na svoj način doprinosi cjelovitom rastu i razvitku sredine i društva u cjelini. Velečasni Soviček ovom je prilikom zahvalio svima, posebno gradonačelniku i njegovim službama na izuzetno dobroj suradnji u realizaciji programa i projekta, a kao
najznačajniji događaj istaknuo je obilježavanje blagdana sv. Marka Križevčanina. Gradonačelnika Marija Rajna zanimalo je priprema li se nešto posebno od aktivnosti za nadolazeću godinu, obzirom da smo upravo ušli u 10. obljetnicu od osnivanja Biskupije, a navršava se i 25 godina od kanonizacije sveca Marka Križevčanina.
Biskup je potvrdio kako će se cijele iduće godine odvijati niz programa te pozvao sve da daju svoj doprinos u ovim proslavama.

Grad Križevci

Pratite nas na društvenim mrežama!